Igor Dodon, reținut, amenință: ”Nu o să aveţi timp să fugiţi nici până în România". Chirieac: Dacă experimentul reușește în Republica Moldova, urmează țara noastră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Inquam Photos / Adel Al-Haddad si Inquam Photos / Ovidiu Micsik
Inquam Photos / Adel Al-Haddad si Inquam Photos / Ovidiu Micsik
Igor Dodon, fost preşedinte al Republicii Moldova, a fost reţinut de procurorii moldoveni după ce în această dimineaţă au fost efectuate percheziţii la domiciliul său. Bogdan Chirieac, analist politic, spune că această mutare poate reprezenta un semnal şi pentru România. 

Procurorii moldoveni au descins acasă la Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova, dar și în alte locații care îi aparțin socialistului direct sau prin interpuși. Potrivit Jurnal.md, percheziții au avut loc la casa lui Igor Dodon de pe strada Paris din sectorul Buiucani al capitalei, într-o vilă de lux din Chișinău, la o bază de odihnă din Molovata, una din Sadova și o casă de locuit din Sadova.

Igor Dodon ar fi vizat la ora actuală în 6 dosare, printre care și cel în cazul „kuliokul”. Perchezițiile sunt efectuate de către procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în comun cu CNA și SIS.

”Perchezițiile se efectuează inclusiv la alte locații, imobile deținute prin persoane interpuse, în cadrul dosarului penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii prevăzute de art.324 (corupere pasivă), art.181/2 (acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală), art.337 (trădare de patrie) și art.330/2 (îmbogățire ilicită)”, a precizat pentru Jurnal.md procurorul Mariana Cherpec.

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost reținut pentru 72 de ore, în urma perchezițiilor desfășurate în această dimineață. Și cumnatul acestuia ar fi fost reținut de către procurorii moldoveni.

Bogdan Chirieac: Dacă reuşeşte în Moldova, poate se reia lupta şi în România

"Când autorităţile o duc rău, când ţara are alte majorări de preţuri, încep să "compună" dosare penale sau să le reînnoiască pe cele vechi. Apelează la procurori să distragă atenţia oamenilor de la adevăratele probleme din ţară. Nu mi-e frică de nimic şi nu plec din ţară. Mă descurc cu orice. Dar dacă vreţi război politic, vă pornesc unul. Nu o să aveţi timp să fugiţi nici până în România", a comentat Igor Dodon, conform România TV. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit la România TV şi a făcut mai multe comentarii pe acest subiect. Întrebat ce înseamnă războiul de care vorbeşte Igor Dodon, analistul a spus că "nu înseamnă nimic. Înseamnă că dacă ameninţă, este foarte speriat. Despre asta e vorba!". 

"Doamna Maia Sandu e un lider deasupra vremurilor. Dânsa a început reforma în Republica Moldova cu sistemul de justiţie, care este la fel de putred ca în România, şi, curăţând sistemul de justiţie, poate să înceapă curăţenia generală în corupţia care roade Republica Moldova. Şi l-au luat pe Igor Dodon. Ce ameninţă Igor Dodon sunt prostii. Tot Occidentul e concentrat pe flancul estic, inclusiv pe Republica Moldova, ca să nu cadă în gheara lui Vladimir Putin. 

Zic eu, pe undeva, dacă va merge bine în Republica Moldova, poate şi în România se va relua în mod real lupta împotriva corupţiei. România are o uriaşă nevoie de combatere a corupţiei. Fără această luptă, România riscă să eşueze din nou. Asta dacă experimentul din Republica Moldova reuşeşte", a mai punctat analistul politic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel