Igor Dodon amenință Guvernul. Vrea demiterea procurorului general
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Președintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a reiterat că nu va avea o colaborare cu guvernul condus de Pavel Filip și majoritatea proeuropeană din parlament și că se va folosi de orice ocazie pentru a declanșa alegeri legislative anticipate, într-o declarație făcută joi seara la un post de televiziune local. Totodată el a spus că vrea să îl demită pe procurorul general. 

"Eu nu fac parte din această guvernare. Va fi dificil să ne înțelegem. Nu sunt de acord cu multe din așa-zisele lor reforme. Dar nu putem să ne plasăm pe baricade și să luptăm. Va fi dialog. Dar nu va fi o colaborare', a spus Dodon.

Potrivit lui, în cazul în care va fi blocat de către majoritatea parlamentară, el va veni cu inițiative de modificare a Constituției. "Vom iniția referendumuri și vom cere lărgirea prerogativelor șefului statului. Vom întreba oamenii cum să procedăm', a menționat șeful statului moldovean.

În cazul unei eventuale căderi a guvernului condus de premierul Pavel Filip, Dodon a anunțat că nu va înainta nicio candidatură pentru funcția de premier. Căderea guvernului Filip 'va însemna alegeri anticipate", a avertizat el coaliția de la putere, adăugând că va profita de această situație pentru a declanșa alegeri anticipate. 'Eu am promis alegătorilor alegeri anticipate', a insistat Dodon.

Totodată, Igor Dodon a anunțat că și-a propus să-l demită pe Eduard Harunjen din funcția de procuror general. "Sunt multe soluții pentru anularea decretului de numire. Trebuie să cântărim consecințele. Una din aceste soluții o vom aplica în timpul apropiat. Acest procuror trebuie demis. Vom organiza un nou concurs pentru desemnarea procurorului general', a transmis președintele moldovean, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel