Data publicării:

Igiena corectă a nasului: Cum te ajută un spray nazal cu apă de mare

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Zilnic respirăm mai mult de 10.000 de litri de aer și, împreună cu acesta, mulți iritanți și alergeni, cum ar fi viruși, bacterii, spori de mucegai, păr de animale de companie, praf, poluare și fum. Situat la intrarea în căile respiratorii, nasul este cel care protejează căile respiratorii inferioare de efectele nocive ale aerului inhalat.

Ce este igiena nazală?

Igiena nazală, la fel ca și igiena dentară, trebuie să fie o parte importantă a rutinei zilnice de bunăstare, acea stare în care să te simți sănătos, mai ales dacă suferiți de probleme cronice ale sinusurilor.

Adevărata igienă nazală se poate face folosind un spray nazal cu apă de mare și reprezintă o practică de menținere a sinusurilor curate, clare și hidratate pentru a-ți asigura funcțiile nasului la performanța de vârf. Implementarea unei clătiri nazale adecvate cu un spray nazal cu apă de mare nu numai că te va ajuta să ușurezi presiunea sinusurilor și să respiri mai bine, ci îți va permite să funcționezi cu mai multă energie, astfel încât să te simți mai bine și să ai performanțe mai bune.

S-ar putea să nu fii conștient de acest lucru, dar nasul joacă un rol major în condiționarea aerului pe care îl respiri.

În primul rând, nasul umidifică și reglează temperatura aerului pe care îl inhalezi, pregătindu-l pentru schimbul de oxigen și dioxid de carbon în plămâni. În al doilea rând, acționează ca un filtru, eliminând praful, bacteriile și virușii, substanțele care cauzează alergii, precum și alte particule din aer, ceea ce ajută la prevenirea congestiei, a infecțiilor și a bolilor.

Menținerea unei igiene nazale bune duce la îmbunătățirea calității generale a vieții, te vei simți mai energic, vei dormi mai bine și te vei îmbolnăvi mai rar. Prin păstrarea sinusurilor clare și respirând pe nas ușor, vei fi mai puțin sensibil la bacterii și viruși, ajutând corpul să rămână sănătos. Pentru oricine suferă de alergii, prin practicarea unei igiene nazale adecvate, se poate reduce uneori cantitatea de medicamente de care ar fi nevoie pentru a lupta împotriva simptomelor.

Practicarea unei igiene nazale adecvate nu numai că poate ajuta la ameliorarea simptomelor alergiei și la reducerea șanselor unui atac de astm, ci te poate ajuta, de asemenea, să respiri mai bine, să te simți mai bine și să performezi cât mai bine.

Luând doar câteva minute din zi pentru a clăti praful, bacteriile și virușii din sinusuri, cu siguranță vei observa o îmbunătățire instantanee a capacității tale de a funcționa mai bine, de a gândi mai clar și de a acționa cu mai multă încredere.

Utilizarea unui spray nazal cu apă de mare este un lucru simplu și pozitiv pe care îl poți face în fiecare zi pentru sănătatea nasului și a căilor respiratorii

Cum te ajută un spray nazal cu apă de mare

Ajută la spălarea virușilor, alergenilor și iritanților din nas.

Curăță și hidratează țesuturilor nazale, foarte important pentru menținerea imunității nazale.

Poate îmbunătăți eficacitatea medicamentației sub formă de sprayuri nazale atunci când este utilizată mai întâi soluția salină a unui spray nazal cu apă de mare.

Subțiază excesul de mucus din nas și sinusuri, ceea ce poate ușura congestia nazală și sinuzală, în același timp ameliorând disconfortul.

Când se utilizează un spray nazal cu apă de mare

Se recomandă folosirea unui spray nazal cu apă de mare pentru o varietate de afecțiuni: Pentru uscăciunea nazală un spray cu apă de mare poate ușura disconfortul cauzat de aerul uscat. Atunci când apar alergiile, gen febra fânului și înainte de a utiliza medicamentate împotriva alergiilor sub formă de sprayuri nazale, un spray nazal cu apă de mare poate ușura respirația la interior sau în aer liber și poate ajuta la eliminarea polenului și a altor alergeni.În cazul unor infecții respiratorii superioare, cum ar fi răcelile sau gripa, sprayul nazal cu apă de mare poate atenua temporar umflarea asociată cu infecțiile.

În cazul sinuzitelor, efectul de subțiere al unui spray nazal cu apă de mare asupra mucusului poate ușura congestia, de asemenea, poate reduce riscul de infecții bacteriene și virale ale sinusurilor.Pentru alte alergii respiratorii și înainte de a utiliza medicamente ce trebuie inhalate. După operația nazală, când pasajele nazale sunt uscate și iritate, o soluție cu apă de mare ameliorează situația în scurt timp. Medicii pot recomanda utilizarea zilnică a unui spray nazal cu apă de mare pentru a reduce frecvența sângerărilor nazale cauzate de pasajele nazale uscate.

Deoarece nu conține medicamente, un spray nazal cu apă de mare este, în general, potrivit pentru persoanele de toate vârstele. Acestea pot fi o bună opțiune pentru persoanele însărcinate sau care alăptează, persoanele care nu pot lua medicamente din cauza efectelor secundare sau a riscului de interacțiuni medicamentoase și pentru cei care preferă o abordare naturală a simptomelor nazale.

Cum se utilizează sprayul nazal

Este important să utilizezi un spray nazal cu apă de mare în mod corespunzător pentru a obține cele mai multe beneficii. Urmează instrucțiunile de pe produs, care pot diferi de la marcă la marcă, dar în general, aceștia sunt pașii pentru utilizarea sprayului nazal:

Spălă-ți bine mâinile. Agită flaconul.Înclină ușor capul în jos.Introdu vârful flaconului într-o nară.Înclină flaconul astfel încât vârful să fie îndreptat spre partea din spate a capului.Pulverizează și scoate flaconul din nară.Inhalează încet pe nas. Agită din nou sticla.Introdu vârful în cealaltă nară și repetă procesul.Pune capacul înapoi pe spray-ul salin.

Sprayul nazal cu apă de mare te poate feri de congestie, uscăciune și sângerări nazale. Cu toate acestea, simptomele specifice și istoricul de sănătate vor determina dacă o soluție nazală cu apă de mare este cel mai bun tratament pentru tine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel