Igaş să-şi dea demisia dacă nu spune cine nu a susţinut propunerile sindicatelor, declară Marin Gruia
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
marin gruia
marin gruia

Marin Gruia, liderul  Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) a declarat, vineri, înaintea ultimei discuţii cu ministrul Traian Igaş pe tema disponibilizărilor, că va cere demisia acestuia dacă nu spune public cine nu a susţinut propunerile sindicatelor în privinţa reorganizării MAI.

Acesta a  precizat că, deşi sindicaliştii au propus pensionarea la cerere a unor angajaţi ai MAI şi emiterea unei ordonanţe de urgenţă care să prevadă acest lucru, actul normativ aprobat joi de Guvern nu conţine decât una din propunerile sindicaliştilor.

Liderul SNPC a susţinut astfel că ministrul Traian Igaş ar trebui să iasă public şi să spună cine nu a susţinut propunerile sindicaliştilor, discutate în cadrul mai multor întâlniri cu oficialii MAI. El a mai spus că în cazul în care Igaş nu face public această informaţie ar trebui să-şi dea demisia pentru că acea ordonanţă de urgenţă se referă la altceva decât ceea ce au convenit sindicaliştii şi reprezentanţii MAI, scrie Mediafax.

Totodată, Marin Gruia a susţinut că acea ordonanţă de urgenţă este în afara legii în contextul în care Curtea Constituţională se pronunţă abia vineri cu privire la reorganizarea MAI.

Potrivit liderului sindical, acea ordonanţă conţine încă o neregulă, şi anume că, în situaţia reorganizării, instituţia nu poate înfiinţa funcţii identice cu cele radiate, iar MAI urmează să radieze 7.800 de funcţii. Totodată, liderul SNPPC a arătat că ordonanţa de urgenţă ar fi trebuit să prevadă şi cele 10 salarii compensatorii în contextul în care actul normativ substituie o lege care nu se mai aplică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel