ALDE trage la răspundere „tripleta Iohannis - Orban - Cîțu”. Bani DISPĂRUȚI și record al datoriilor
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Partidul ALDE acuză „tripleta Iohannis – Orban – Cîțu” de ridicarea datoriei publice la niveluri record și de dispariția a zeci de miliarde de euro împrumutate.

În doar 8 luni de zile, Orban și Cîțu ne-au dus cu nivelul datoriei guvernamentale (calculată conform metodologiei Maastricht) peste valoarea din 2015. Pe luna mai, conform datelor Ministerului de Finanțe, datoria guvernamentală a fost de 39,9%!”, se arată pe pagina de Facebook a partidului.

Și asta nu e tot! Datoria publică (guvernamentală și locală), tot din datele furnizate de Ministerul de Finanțe, a explodat până la valoarea de 47% din PIB (46,8% mai exact în luna Mai 2020). Este cea mai mare valoare a datoriei publice din ultimii 20 de ani!”, a mai transmis ALDE.

Argumentul banilor europeni, neaprobat

Împrumuturi care însă nici azi nu știm unde merg, ce fac actualii guvernanți cu acești bani. Sigur este că toți banii împrumutați nu sunt folosiți pentru repornirea economiei, căci, în regiunea noastră, România are al doilea cel mai mic pachet de măsuri anticriză, cam 4,8% din PIB! În schimb, în tot acest timp, Guvernul PNL toată ziua ne vântură soluția magică: «vor veni bani europeni». Dar, până în momentul de față, nu s-a aprobat nimic! Sunt simple propuneri la nivelul Comisiei Europene. Chiar și în cazul în care se va aproba alocarea de fonduri europene, durata până la care banii vor ajunge în economia românească va fi foarte mare. În cel mai fericit caz 2021! Dar ce facem până atunci?”, se mai arată în postarea ALDE.

Vedeți aici textul integral

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel