Iepurași din aluat de cozonac. Rețeta pentru Paște iubită de copii
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Dacă vrei să le faci o bucurie celor mici, la masa de Paști, acești iepurași din luat de cozonac sunt fix ce căutai. Vor face senzație. Iată cum se prepară.

Ingrediente

600 g făină
200 ml lapte
200 ml frişcă
1 ou
1/4 linguriţă sare
3 linguri zahăr
30 g drojdie proaspătă
250 g rahat pentru umplut aluatul
stafide 
2 gălbenuşuri de ou pentru uns

Vezi și: Drob de miel copt în clătite, cu crustă de caşcaval. Rețeta specială pentru masa de Paști

Cum se prepară

Drojdia se dizolvă în laptele călduţ împreună cu sarea şi cele 3 linguri de zahăr. Făina o punem într-un vas şi adăugăm un ou, laptele în care am dizolvat drojdia şi frişca şi începem să frământăm, până obţinem un aluat omogen ce nu se mai lipeşte de pereţii vasului, potrivit bucatareselevesele.ro.

Lăsăm acoperit, la loc călduţ, la dospit, până îşi dublează volumul.  În acest timp, tăiem circa 250 g rahat bastonaşe, dacă doriţi ca iepuraşii să fie umpluţi, sau puteţi umple aluatul cu stafide.  După ce aluatul a crescut, îl răsturnăm pe suprafaţa de lucru presărată cu făină şi o împărţim în 6 părţi egale. Fiecare parte o împărţim din nou în două.

Vezi și:  Cum faci o friptură de miel fragedă. Medicul nutriționist Anca Hâncu, secrete: Va deveni foarte uşor digerabilă

Cum se asamblează iepurașii:

Luăm 2 părţi de aluat. Întindem fiecare parte la aceeaşi mărime, sub formă dreptunghiulară, le umplem cu rahat sau stafide (opţional) şi rulăm bastonaşele, după care le aşezăm ca în imaginea 1, după cum explică Bucătăresele Vesele. Bastonaşul aşezat vertical îl vom tăia pe jumătate, ca în imagine, apoi părţile rezultate le vom îndoi peste partea de aluat ce este pus deasupra bastonaşului vertical ca în imaginea 2. 

Aşezăm ochişorii iepuraşului care vor fi 2 boabe de stafide şi botul, ca în imaginile 3 şi 4. Punem iepuraşii în tava tapetată cu hârtie de copt (lăsăm spaţiu între ei) şi îi lăsăm la dospit până îşi dublează volumul. În acest timp, pornim cuptorul să se încălzească şi, când sunt dospiţi, îi vom unge cu gălbenuş de ou desupra. Ținem la cuptor până ce aceştia sunt frumos rumeniţi.

Vezi și: Cum prepari pasca, dacă nu vrei să te îngrași. Medicul nutriționist Anca Hâncu, rețetă cu mere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel