Data actualizării:
Data publicării:

„Ieftiniri considerabile“ la alimente. Ministrul Boloș, anunț de ultimă oră

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
foto gov.ro/ Marcel Boloș
foto gov.ro/ Marcel Boloș
Ministrul Ioan Marcel Boloș a anunțat ieftiniri „considerabile“ la alimente.

Joi dimineață, Ioan Marcel Boloș, ministrul Finanțelor din România, a vorbit despre ieftinirea alimentelor.

„Obiectivul final este ieftinirea prețului la produsele alimentare. Prin această plafonare a marjelor de adaos comercial, la nivel de procesator cu 20%, la nivel de distribuitor cu 5% și la nivel de vânzător final cu 20%. Este proiectul mult așteptat de către toți românii, care urmează să fie implementat pe o perioadă de 3 luni. Sunt așteptate ieftiniri considerabile a prețului la aceste produse alimentare.

Trebuie să fim atenți ca această ieftinire să apară pe tot lanțul, de la procesator până la vânzătorul final și distribuitor, să poată să fie implementată așa cum a fost discutat și susținut de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Lista pe care deja o avem anexată la proiectul de ordonanță aflat în dezbatere publică cuprinde o serie de produse alimentare de bază, pe care le folosesc toți românii. Perioada de implementare este de 3 luni, după aceea se va face o analiză a impactului pe care aceste măsuri le-a avut în ceea ce privește prețul la produsele alimentare, iar apoi se vor lua deciziile în ceea ce privește consecințele produse de măsuri la nivel de procesator, distribuitor și vânzător final de produse alimentare.

Este de văzut dacă după cele trei luni de zile prețurile s-au ieftinit, dacă prețurile au rămas tot la fel. E o măsură care în alte state membre ale Uniunii Europene au produs și au avut efect colateral pe anumite categorii de riscuri. E prematur să spunem ce vom face mai departe. Trebuie să vedem modul în care va produce efecte și în funcție de acest lucru să luăm mai departe măsurile necesare. Dacă prețurile vor scădea, e clar că această măsură produce efecte și trebuie continuată“, a spus ministrul Boloș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel