Icoane cu explozibili din Ucraina, trecute și prin România, confiscate de ruși. FSB: Am pus capăt traficului transfrontalier
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Captură video Twitter
FOTO: Captură video Twitter
Mai multe icoane ortodoxe, în care erau ascunși explozibili și care au tranzitat și România, au fost confiscate în Rusia.

Serviciile de securitare ruse (FSB) au lansat acuzații la adresa mai multor țări din blocul comunitar, după ce au confiscat zeci de kilograme de explozibili proveniți din Ucraina, care erau ascunse în icoane ortodoxe. Icoanele ar fi tranzitat mai multe țări din UE, printre care și România, susține FSB, într-un comunicat, potrivit AFP, transmite Digi 24.

Explozibilii au fost confiscați în timpul unei inspecții a unui transport de icoane și obiecte religioase, la granița dintre Rusia și Letonia.

Astfel, FSB susține că a pus capăt ”traficului transfrontalier de explozibili proveniți din Ucraina prin țări ale Uniunii Europene”.

Potrivit serviciilor de securitate ruse, explozibilii au fost transportați spre Rusia pe ruta Ucraina- România - Ungaria - Polonia - Lituania - Letonia.

În urma controlului au fost confiscate 27 de dispozitive explozive improvizate care erau ascunse în icoane, mai mult, erau gata de utilizare, precum și 70 kg de explozibil de mare putere produs industrial, 91 de detonatoare electrice și componente ale unui aruncător de grenade RPG-7, iar un bărbat a fost reținut în acest caz.

Citește și: Navă încărcată cu marfă din Rusia, ”blocată” în portul Rostock de vameșii germani. Care este motivul reținerii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel