Ibuprofenul reduce riscul de Parkinson
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ibuprofen
ibuprofen

Adulţii care iau cu regularitate medicamentul antiinflamator ibuprofen beneficiează de o reducere cu 27% a riscului de declanşare a maladiei Parkinson, comparativ cu persoanele care nu iau acest medicament, potrivit unui studiu american.

"Nu există tratament contra maladiei Parkinson, deci posibilitatea ca ibuprofenul, un medicament relativ netoxic, să asigure o protecţie contra acestei boli, este incitantă", a declarat medicul Alberto Ascherio, profesor de epidemiologie şi nutriţie la Universitatea Harvard din Statele Unite, unul dintre autorii studiului, potrivit Mediafax.

Maladia Parkinson este o boală neurologică cronică ce afectează sistemul nervos central, care este responsabil cu tulburările motorii. Această boală afectează în general persoanele trecute de vârsta de 50 de ani. Cel puţin o jumătate de milion de americani suferă de această boală, potrivit Institutului naţional american pentru tulburări neurologice şi accidente vasculare cerebrale, iar 50.000 de noi cazuri sunt diagnosticate în fiecare an. Potrivit experţilor, acest număr va creşte odată cu accelerarea fenomenului de îmbătrânire a populaţiei mondiale.

Medicii neurologi consideră că ibuprofenul reduce inflamaţiile din creier despre care se crede că ar avea un rol major în declanşarea bolii. "Rezultatele noastre au arătat că ibuprofenul protejează creierul semnificativ mai mult decât alte medicamente AINS şi analgezice precum aspirina", a declarat medicul Xiang Gao de la Universitatea Harvard, unul dintre principalii autori ai studiului. Studiul a fost publicat în ediţia online a revistei Neurology, publicaţia Academiei de neurologie americane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel