Ibrahimovic a semnat prelungirea de contract cu AC Milan. Suedezul se va retrage după împlinirea vârstei de 41 de ani
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Zlatan Ibrahimovic, atacantul celor de la AC Milan, și-a prelungit contractul cu încă un an.

Zlatan Ibrahimovic a semnat o prelungire a contractului cu un an, ceea ce face ca retragerea acestuia să fie amanată până cand va trece de vârsta de 41 de ani.

Atacantul suedez, care împlinește 41 de ani în octombrie, a marcat opt ​​goluri în campionat în sezonul trecut și a ajutat-o pe Milan să cucerească titlul din Serie A.

El a suferit o operație la genunchi în mai și era de așteptat să nu mai joace timp de opt luni.

Ibrahimovic a dezvăluit la sfârșitul campaniei că „abia a dormit timp de șase luni din cauza durerii”.

Fostul atacant de la Manchester United și Paris St-Germain s-a întors la AC Milan în 2020, ajutându-i pe aceștia să-și asigure primul campionat câștigat din ultimii 11 ani.

Ibrahimovic a fost în lot, de asemenea, când Milan a câștigat penultima oară campionatul, fiind împrumutat de la Barcelona, sezon în care a marcat 14 goluri în campionat, în 29 de apariții.

El urma să rămână la Milan, după ce a semnat un contract permanent, dar a plecat la Paris St-Germain la sfârșitul sezonului 2011-12.

Cel mai bun marcator din toate timpurile, la naționala Suediei, cu 62 de goluri în 121 de apariții internaționale, nu este singurul jucător de teren în vârstă de 40 de ani din primele ligi ale Europei.

Căpitanul Real Betis, Joaquin, care împlinește 41 de ani pe 21 iulie, a semnat recent și el o prelungire cu un an pentru a rămâne la clubul din La Liga.

Dieta care-l face tot mai tânăr pe Zlatan Ibrahimovic. Alimentele de care nu se atinge

La 40 de ani, Zlatan Ibrahimovic continuă să fie într-o formă fizică remarcabilă și să evolueze în fotbal la nivel înalt, la AC Milan, tocmai câștigând titlul în Seria A. 

Descris ca un ”Benjamin Button” al fotbalului, aluzie la personajul care întinerea pe măsură ce avansa în vârstă, suedezul Zlatan Ibrahimovic are o dietă pe care o respectă cu strictețe, la pachet cu exercițiile fizice. În special, face arte marțiale. 

Alimentele de bază în dieta lui Zlatan Ibrahimovic sunt legumele și fructele crude, alături de carne de pui și de pește, gătită doar pe grătar. Suedezul mai consumă și grăsimi sănătoase și carbohidrați, cum ar fi pastele, dar în cantități limitate. Din dieta lui Zlatan Ibrahimovic lipsesc complet produsele cu zahăr adăugat, iar alimentele precum pizza sau burger sunt consumate foarte rar, doar la ocazii speciale.

Zlatan Ibrahimovic nu este atent doar la produsele consumate, ci și la cantități, astfel că toate alimentele sunt cântărite pentru a nu depăși un anumit număr de kilocalorii consumate pe zi, scrie digisport. 

Suedezul a devenit mult mai atent la alimentația sa în perioada când juca la PSG, când l-a cunoscut pe bucătarul Joe Robuchon. Celebrul bucătar este cel care l-a consiliat pe Zlatan Ibrahimovic în privința alegerii dietei pe care suedezul o respectă și în prezent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel