Iancu Guda: O revenire ar putea fi FATALĂ. Este foarte GRAV, mi-e teamă că MIZA E POLITICĂ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Iancu Guda FOTO: Facebook
Iancu Guda FOTO: Facebook
Analistul economic Iancu Guda a făcut un apel la responsabilitate politică și de decizie privind relaxarea. ”Nu poți să arunci totul pe masă ca la poker” a subliniat economistul. 

Economistul Iancu Guda a spus, într-o intervenție la Digi24, că ”ar putea fi fatală o revenire a unui volum important de pacienți infectați, pentru o eventuală reactivare a stării de urgență în a doua parte a acestui an sau în prima parte a anului următor prinde mediul de afaceri nu doar expus, așa cum a fost acum, îl prinde fără un foarte probabil sprijin din partea statului. Dacă gândim că revenirea este intensă, rapidă, doar bazându-ne pe faptul că sperăm că n-o să avem cazuri importante, reveniri de volume importante de pacienți infectați, inducem și o stare de relaxare în rândul mediului de afaceri și populației spunând că totul o să fie bine, ieșiți și cheltuiți, mergeți pe litoral, cumpărați mașini, apartamente, totul o să fie bine. Aici e foarte grav, mi-e teamă că toate aceste declarații au o miză politică, respectiv alegerile de la mijlocul acestui an și se dorește foarte mult implementarea ideii că totul o să fie bine. Cred că e nevoie de mai mult echilibru și să fie reflectate riscurile care pot apărea în a doua parte a anului și începutul anului următor”. 

Iancu Guda a subliniat că trebuie cântărite toate cu echilibru, să fie analizate riscurile și să ne pregătim ca atare. ”Doar un miracol, un vaccin   implementat repede în masă ne poate duce acolo accelerat (n.r. la ce era înainte d.p.d.v economic)” a subliniat economistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel