IAAF a prelungit suspendarea Rusiei din competiţiile internaţionale
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Federaţia Internaţională de Atletism a prelungit, luni, suspendarea Rusiei din competiţiile internaţionale, astfel că Rusia va rata a doua ediţie consecutivă a Campionatelor Mondiale, transmite Reuters.

IAAF a confirmat decizia cu doar patru zile înaintea Mondialelor de la Doha, după o şedinţă cu reprezentanţii comisiei însărcinate să supravegheze eforturile făcute de Rusia pentru reintegrare, după scandalul uriaş de dopaj care a dus la suspendarea sa.

Tot luni, Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a precizat că datele furnizate de Agenţia antidoping rusă (RUSADA) cuprinde neconcordanţe şi pun sub semnul întrebării prezenţa Rusiei la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor.

O serie de atleţi ruşi care au demonstrat că sunt curaţi au primit permisiunea de a concura la competiţii internaţionale, însă sub drapel neutru.

Federaţia rusă de atletism (RUSAF) a fost suspendată de IAAF în noiembrie 2015, după ce un raport comandat de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a scos la iveală un sistem de dopaj la scară naţională, susţinut de statul rus.

Autorităţile de la Moscova au negat existenţa unui astfel de sistem, dar au acceptat că unii înalţi oficiali au fost implicaţi în furnizarea de substanţe interzise sportivilor, încălcând procedurile antidoping şi acoperind teste pozitive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel