Premierul Ucrainei: Ordinul este clar, dacă Rusia ne va ataca
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Premierul interimar Ucrainei, Arseni Iațeniuk, a declarat, joi, pentru BBC că armata ucraineană a primit ordină să răspundă miliar dacă trupele ruse vor încălca granița cu Ucraina.

"Ordinul este foarte clar. Dacă Rusia ne încalcă granița și pornește o agresiune militară, Ucraina va rezista și va trece la represalii. Ne vom proteja țara cu toate mijloacele și instrumentele pe care le avem", este ferm șeful Guvernului de la Kiev, Iațeniuk.

Avertismentul Ucrainei vine după ce NATO a exprimat îngrijorare cu privire la masarea de trupe ruse de la granița Federației cu Ucraina. Comandantul Forțelor Aliate, Philip Breedlove, a declarat cu o îi în urmă că Rusia are destule trupe și echipamente militare în Estul Ucrainei pentru a invada cu succes Ucraina în cel mult cinci zile.

Iațeniuk s-a referit și la ultimele declarații ale fostului președinte ucrainean Viktor Ianukovici, care a spus că pierderea Crimeii este o tragedie și a dat garanții că nu el a ordonat deschiderea focului împotriva manifestanților de pe Euromaidan, ci că lunetiștii erau din Opoziție.

"Fostul președinte Ianukovici va fi judecat. Autoritățile ucrainene au pornit o investigație, el este acuzat de crime în masă și va fi adus în fața justiției", a spus Iațeniuk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel