Numerele Smorfice, o mină de aur pentru jucătorii la Loto: Numerele de la 1 la 30 (I)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Waldemar Brandt/ Pexels
Fotografie de la Waldemar Brandt/ Pexels
Originea ”Smorfiei” este asociată adesea cu cabala evreiască, care utilizează asocierea numerelor cu anumite clasificări ale numelor sau evenimentelor,  într-o formă mistică şi ezoterică, pentru a dezvălui înţelesurile ascunse din spatele realităţii aparente.

Legătura Smorfiei cu cultura elenă este dată de Morfeu, zeul viselor. Potrivit tradiției, de fapt, fiecărui cuvânt, obiect, persoană, eveniment care apare în somn îi corespunde unul sau mai multe numere care pot varia și în funcție de contextul în care sunt combinate diferitele elemente. Nu numai atât: există și o legătură cu elemente biblice, în special cu cabala evreiască, potrivit Supereva.

Tot acest bagaj privind semnificația diferitelor numere a fost transmis oral de la o generație la alta timp îndelungat. Și iată-ne astăzi în Italia, și mai exact la Napoli, adevărata capitală a Smorfiei. Smorfia napolitană este de fapt cea mai cunoscută printre împătimiții de LOTO.

Interpretarea numerelor de jucat pe baza viselor

De ce vorbim despre Smorifie? După cum am menționat anterior, Smorfia este în strânsă legătură cu Morpheus, zeul somnului în Grecia antică. Prin urmare, numerele de jucat și visele sunt strâns legate.

Jucătorii de loto care urmează ”dictatele” Smorfiei, de fapt, interpretează de obicei visele lor asociindu-le cu numere între 1 și 90.

Exemplu: Verbul a juca corespunde în mod normal cu 79, dar jocul de curse de cai corespunde cu 81, a visa să joci la loterie este egal cu 33, în timp ce jocul unui meci de fotbal corespunde cu 50, cărțile 17 și jocul de șah are 22.

A mânca: numerele Smorfice

Un alt verb care indică o acțiune foarte comună, adică mânca, variază în funcție de faptul că mănânci cu mâinile (72), când ești mulțumit (3), dacă mănânci legume (40), dulciuri (19), fructe (56), sau mâncat excesiv (74). Consumul de alimente preparate de noi înșine are (67), peștele este (63), consumul de animale vii corespunde cu (27).

A merge: numerele Smorfice

Coborârea este (13), urcarea (15), mersul încet este (18) în timp ce alergarea este (31). Dacă mergi cu o femeie, trebuie să joci numărul (9), a merge noaptea este echivalent cu numărul (30) sau (88).

A vorbi: numerele Smorfice

Pentru a da un alt exemplu, să luăm verbul a vorbi: dacă vorbești cu animale, numărul de jucat este (44), cu o femeie este (67), cu un prieten este (61). Dacă visezi că vorbești cu voce tare, atunci numărul de jucat este (5), dacă vorbești în șoaptă, numărul (27).

Alte interpretări

Șarpele: Pentru Smorfie dacă șarpele se strecoară pe sub fustă este (90), dacă se târăște (69), îi visezi limba afară (36), încolătăcit în jurul unui băț (87). Dacă visezi să-i auzi șuieratul, numărul de jucat la Loto este (1), visezi că găsești unul în pat (74),  visezi că ești mușcat de el (8), să-l calci în picioare (10). 

Vise cu bani: Dacă visezi să găsești sau să pierzi bani, de exemplu, numărul pentru a juca Loto este (51).

Semnificația numerelor Smorfice de la 1 la 30

Cu aceste premise este timpul să dezvăluim combinațiile dintre vise și numerele de jucat la Loto conform Smorfiei napolitane .

Numărul 1 reprezintă patria, 2 este asociat în schimb cu fata dar și cu băiatul, 3 este combinat cu pisica, 4 este un animal ciudat, 5 indică mâna, 6 este organul sexual feminin. O vază spartă înseamnă că se joacă numărul 7, în timp ce a visa pe Fecioara Maria este numărul 8. 9 este simbolul descendenței, 10 al fasolei și numărul 11 ​​cel al șoarecilor. 

Numărul 12 este al soldatului, 13-lea este închinat unui sfânt, 14 beției, 15  asociat cu o figură masculină, 16 este asociat cu norocul, iar 17 cu ghinionul, 18 este asociată cu sângele, a 19-a cu a râde și pe 20 cu petrecerea. 21 este femeia goală, în timp ce 22 indică nebunul.

Al 23-lea este prostul, al 24-lea indică paznicii. Și ce poate reprezenta ziua de 25 dacă nu Crăciunul, 26 corespunde sărbătorii Sfintei Ana, 27 este oala de cameră, în timp ce 28 este sânul feminin. Asemănătoare sunt semnificațiile atribuite lui 29 și 30, deoarece ambele reprezintă organul sexual masculin și testiculele.

Vezi și:  Numerele Smorfice, o mină de aur pentru jucătorii la Loto: Numerele de la 31 la 60 (II)

*Rămâneți pe DCNews pentru următoarele părți. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel