Data publicării:

Hunor: UDMR propune "un veritabil program de guvernare"

Autor: Căloiu Oana | Categorie: Politica
WhatsApp
1352569315kelemen-hunor21
1352569315kelemen-hunor21

Kelemen Hunor a afirmat că UDMR nu promite, în această campanie electorală, lucruri care nu pot fi realizate, pentru că "promisiunile trebuie făcute în acord cu posibilitățile existente în economia și societatea românească" și pentru că politicienii nu trebuie să dezamăgească. El a afirmat că programul cu care Uniunea se prezintă în campania electorală este unul realist, care poate fi "un veritabil program de guvernare". Printre obiectivele trecute în revistă de liderul UDMR pentru următorul ciclu parlamentar se pot aminti: păstrarea cotei unice de 16%, revenirea la nivelul de 19% al TVA, reducerea progresivă în două etape a CAS atât la angajat, cât și la angajator, dar și îmbunătățirea disciplinei fiscale și a gradului de colectare a taxelor și impozitelor. Potrivit liderului Uniunii, toate aceste propuneri sunt viabile și au ca scop revitalizarea economiei românești prin crearea unui mediu atractiv pentru investitori și pentru sprijinirea sectorului IMM.

Din perspectiva UDMR, a precizat Kelemen Hunor, aceste alegeri parlamentare sunt cruciale, anul 2013 fiind unul extrem de important pentru țara noastră în sensul în care, în acest an, ar trebui să se facă pași concreți spre amendarea Constituției, spre reorganizarea regiunilor de dezvoltare economică și să se pregătească domeniile și direcțiile de dezvoltare ale României în perspectiva alocărilor din cadrul bugetar multianual 2014-2020 al UE.

"O altă provocare uriașă este faptul că în 2013 vine scadența datoriei de 7 miliarde de euro, iar aceasta va crea o presiune uriașă asupra bugetului. (…) În această perioadă de criză economică, pe lângă stabilitatea bugetară, stabilitatea financiară, respectarea criteriilor de la Maastricht, pe noi ne preocupă crearea locurilor de muncă și punerea în mișcare a economiei românești. Altfel, nu poți să plătești aceste datorii. Poți să plătești doar prin alte noi împrumuturi contractate", a arătat liderul Uniunii. În contextul dat, potrivit lui Kelemen Hunor, UDMR este preocupată de politicile economice care să ducă la crearea de noi locuri de muncă, considerând și că, anul viitor, pe agenda Parlamentului trebuie să figureze reforma fiscal-bugetară a României, precum și dezbaterea și adoptarea unui nou Cod Fiscal, care ar trebui să aducă o îmbunătățire a disciplinei fiscale și a gradului de colectare a taxelor și impozitelor, scopul fiind reducerea evaziunii fiscale și munca la negru.

Kelemen Hunor a amintit că, pe lângă prioritățile pentru următorii patru ani, Uniunea a elaborat și o strategie pe termen lung - "Planul de dezvoltare Transilvania 2020" - care se bazează pe fondurile europene nerambursabile care pot fi atrase în perioada 2014-2020, la nivelul României acestea fiind estimate la suma de aproape 30 de miliarde de euro, precum și pe bugetele locale și bugetul de stat. Președintele UDMR a reamintit că Planul de dezvoltare "Transilvania 2020" are patru mari priorități: dezvoltarea regională, agricultura, sectorul IMM, politicile de tineret și educație.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel