Hunedoara: Sistemul informatic al spitalului judeţean este sigur, susţin autorităţile
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sistemul informatic şi baza de date ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva sunt securizate şi întărite cu măsuri suplimentare de securitate, a informat vineri Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara. 

Conducerea CJ Hunedoara a dispus vineri dimineaţa verificări asupra modului în care este protejat sistemul informatic al spitalului judeţean, în urma acestora specialiştii concluzionând că reţeaua este securizată, accesul la informaţii este restricţionat cu măsuri suplimentare de securitate, iar baza de date este securizată.

'Asigurăm atât pacienţii SJU Deva, personalul medical, cât şi cetăţenii judeţului Hunedoara că procedurile de protecţie a datelor din sistemul informatic sunt o prioritate pentru specialiştii celor două instituţii', se arată într-o informare a CJ Hunedoara, remisă AGERPRES.

Potrivit CJ Hunedoara, Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a identificat 'o creştere semnificativă' a atacurilor cu aplicaţii maliţioase de tip ransomware la nivel naţional. În acest context, se observă că atacatorii şi-au îndreptat atenţia în special către instituţii din domeniul sănătăţii, numărul entităţilor afectate fiind în creştere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel