Hugo Chavez: Te îmbrăţişez, fratele meu Muammar Gaddafi şi îţi urez victorie!
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Hugo Chavez
Hugo Chavez

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, i-a trimis o scrisoare omologului său libian Muammar Gaddafi, în care şi-a exprimat susţinerea pentru "camaradul său de arme" şi i-a urat să obţină victoria.

"Te îmbrăţişez, Muammar, cu un sentiment infinit de afecţiune frăţească. Trăiască poporul libian! Trăiască şi camaradul meu de arme! Libia va trăi şi va câştiga", a declarat Chavez, citând scrisoare pe care i-a trimis-o lui Gaddafi.

Guvernul de la Caracas nu recunoaşte Consiliul Naţional de Tranziţie din Libia, iar preşedintele a spus anterior că o eventuală recunoaştere a rebelilor "încalcă toate normele legii internaţionale".

Din februarie, regimul lui Gaddafi se confruntă cu o revoltă populară, a cărei reprimare sângeroasă a dus la o intervenţie militară internaţională, în baza unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU.

În 19 martie, o coaliţie de ţări occidentale a lansat o operaţiune militară pentru a apăra populaţia civilă din Libia. Câteva zile mai târziu, comandamentul operaţiunii a fost preluat de NATO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel