Urmărește emisiunea live
Huawei a livrat peste 185 de milioane de telefoane mobile inteligente anul acesta
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Gigantul chinez Huawei Technologies a livrat peste 185 de milioane de telefoane mobile inteligente în primele trei trimestre din acest an, în creştere cu 26% faţă de perioada similară din 2018, a anunţat miercuri publicaţia chineză Global Times, transmit Xinhua şi Reuters.

De asemenea, veniturile au urcat cu 24,4%, la 610,8 miliarde de yuani (aproximativ 86 miliarde de dolari), în timp ce marja de profit s-a situat la 8,7%, citează Agerpres.

Majorarea câştigurile vine după ce Huawei a semnat cu operatorii importanţi de telefonie peste 60 de contracte comerciale pentru echipamente 5G, pe fondul accelerării implementării acestei tehnologii pe plan global.

Recent, directorul general al Huawei, Ren Zhengfei, a avertizat că se aşteaptă ca vânzările să scadă la aproximativ 100 de miliarde de dolari în 2019 şi în 2020, deoarece afacerile sunt sub presiune în urma sancţiunilor SUA.

Gigantul chinez a raportat anul trecut venituri de 721,2 miliarde de yuani (104,16 miliarde de dolari), în creştere cu 19,5% faţă de 2017.

Şeful Huawei estimează că o redresare a afacerilor va avea loc în 2021.

Conform datelor IDC, Huawei are o cotă de piaţă de aproape 30% pe plan global şi a livrat anul trecut 208 de milioane de smartphone-uri, din care jumătate pe pieţele din afara Chinei. Cea mai importantă piaţă a companiei pentru modelele premium este Europa.

Analiştii au avertizat că Huawei s-ar putea confrunta cu un declin de 25% al livrărilor anul acesta şi există chiar posibilitatea ca telefoanele sale mobile inteligente să dispară de pe pieţele internaţionale.

Huawei este cel mai mare producător mondial de echipamente pentru reţele de telecomunicaţii şi al doilea producător de smartphone-uri în funcţie de volum.

Potenţialii cumpărători ai dispozitivelor Huawei se vor îndrepta probabil pe telefoanele mobile inteligente produse de Samsung Electronics şi Apple Inc, consideră analiştii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel