Hristos a Înviat! Slujba de Înviere, LIVE AICI - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Înviere  Foto: Crișan Andreescu
Înviere Foto: Crișan Andreescu
Este momentul să primim Lumina Sfântă în casele şi inimile noastre şi să cântăm Hristos a Înviat. 

Să iertăm, să iubim, să ne bucurăm. Sunt singurele îndemnuri care merită a fi făcute în aceste clipe, ale Învierii Domnului nostru, Iisus Hristos. Redacţia DC NEWS şi DC MEDIA GROUP vă spun Hristos a Înviat! 

Mai jos, aveţi imagini VIDEO LIVE de la slujba de Înviere

IATĂ IMAGINILE LIVE DE LA CATEDRALA PATRIARHALĂ DIN BUCUREŞTI 

Aici, imagini de la Slujba de Înviere de la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava. 

AICI, imagini de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi 

Aici, slujba de Înviere de la Ierusalim 

Ce facem cu lumânarea din noaptea de Înviere

"Când plecăm de la Biserică în noaptea de Înviere, după Sfânta Liturghie, plecăm cu lumânarea aprinsă. E foarte frumos să mergem să populăm străzile oraşelor cu lumânări aprinse, să mergem apoi la cimitir la cei dragi, să aprindem o lumânare, căci lumina lui Hristos luminează şi celor vii, şi celor adormiţi. Această lumânare o avem aprinsă şi la masa de Paşte, în mijlocul mesei. Aceasta tronează acolo, pentru că Iisus Hristos este lumina lumii. Imaginea aceasta a luminii este în mijlocul mesei de Paşte. 

E foarte interesant că noi, cei din urban, avem altă rânduială. Anume, mergem acasă cu lumânările aprinse, dar apoi nu doar că o aprindem la masa de Paşti, ci şi toată săptămâna luminată. Aceasta este o lumânare diferită de alte lumânări. Când îţi e greu, dacă ai o durere de cap, o dispută în familie, aprinde lumânarea aceasta şi roagă-te lui Dumnezeu şi cântă Hristos a Înviat", a transmis părintele Vasile Ioana.  

Patriarhul Daniel, mesaj după ce Lumina Sfântă a ajuns în România 

"Pandemia nu a putut întrerupe această iubire milostivă a lui Hristos pentru noi. Ne bucurăm că această lumină acum se răspândeşte în toată ţara, dar şi în ţările vecine. Va ajunge şi în Republica Moldova, şi în Ucraina, prin Suceava, şi în Cehia, printr-o delegaţie care vine să ia lumina aceasta din Satu Mare, din Nordul României. Să ne ajute Bunul Dumnezeu ca această lumină să fie purtată în sufletele noastre cu evlavie şi cu bucurie şi să o răspândim în jurul nostru prin cuvinte de încurajare, prin fapte de ajutorare, mai ales faţă de cei care sunt trişti, faţă de cei care sunt pribegi sau refugiaţi din Ucraina şi, desigur, să ducem în sufletele şi în casele noastre lumina lui Hristos", a afirmat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, la procesiunea primirii Sfintei Lumini, în Catedrala Patriarhală", a transmis acesta.

VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel