Hoți de locuințe, surprinși în Otopeni, dar și în Cluj. Tot mai mulți indivizi cu fețele acoperite dau târcoale noaptea caselor oamenilor
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 16 aug 2022, 11:22
WhatsApp
Hoți de locuințe, surprinși în Otopeni, dar și în Cluj. Tot mai mulți indivizi cu fețele acoperite dau târcoale noaptea caselor oamenilor / Foto: Pixabay
Hoți de locuințe, surprinși în Otopeni, dar și în Cluj. Tot mai mulți indivizi cu fețele acoperite dau târcoale noaptea caselor oamenilor / Foto: Pixabay
Tot mai mulți hoți de locuințe sunt surprinși în timp ce dau târcoale noaptea caselor oamenilor, dar și mașinilor.

Locuitorii din Otopeni sunt terorizați de o bandă de hoți care dă târcoale noaptea pe străzile din oraș, transmite Realitatea Plus. Mai mulți indivizi au fost surprinși în timp ce verificau portierele mașinilor sau chiar ușile de la casele oamenilor, în speranța că pe unele le vor găsi deschise.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede că aceștia caută ceva de furat. Au fost cazuri în care hoții au intrat și în curțile oamenilor, sărind gardul sau forțând încuietorile porților. Indivizii încă nu au fost prinși, iar oamenii spun că nu se simt deloc în siguranță pentru că în Otopeni nu ar fi suficienți agenți de poliție. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru furt calificat, pentru tentativă de furt, dar și pentru violare de domiciliu și încearcă acum să dea de urma hoților. 

Și nu doar în Otopeni există astfel de probleme. Este panică și printre clujeni, după ce mai multe camere de supraveghere au surprins un hoț care dă târcoale caselor oamenilor. În imagini, se vede cum bărbatul se plimbă prin curți mai multe nopți la rând, ca să verifice, cel mai probabil, pe unde poate da spargerea. Acesta nu este deloc grăbit, poartă haine închise la culoare și o căciulă sau o glugă pe cap, ca să nu poată fi identificat. Oamenii de pe strada Voroneț de la periferia orașului au cerut ajutorul oamenilor legii și cred că este același spărgător care în luna mai a terorizat un cartier întreg în localitatea Dezmir.

Dacă vezi unul dintre aceste semne pe ușa ta s-ar putea să fii jefuit în curând. Șterge-le imediat

Infractorii continuă să își perfecționează metodele de a jefui casele oamenilor Astfel, recent polițiştii au descoperit o serie de simboluri pe care hoții le desenau pe ușile apartamentelor sau pe porți, în cazul celor care locuiesc la curte.  Astfel, în funcţie de cât de ușor putea fi spartă o casă, ei desenau un mic desen, scrie Realitatea.net. Fiecare simbol are sensul lui.

Dacă ai propria casă, atunci nu ezita să verifici din când în când ușile de la intrare și chiar gardul și poarta, pentru a verifica dacă pe ele nu sunt înscrise simboluri ciudate. Dacă găsești vreun astfel de simbol, înseamnă că locuința ta a intrat în vizorul hoților și trebuie neapărat să suni la poliție. Dacă locuiești la bloc, privește atent ușa sau cutia poștală. Informatorii bandiților lasă semne pe acestea sau pune pe ele un abțibild.

Dacă găsești cifra doi roman pe ușa ta înseamnă că aceștia vor să transmită că este vorba despre o casă bogată. Dacă vezi un W, înseamnă ca apartamentul este pustiu noapte. Cifrele 7 și 8 înseamnă că respectiva casă este pustie în lunile iulie și august. Dacă vezi desenat un ceas înseamnă că informatorii au transmis hoților că acea casă este ușor de jefuit. Un triunghi înseamnă că locuința a fost spartă recent de alți hoți. Semnul X înseamnă că stăpânii sunt plecați în vacanță. Trei pătrățele mici înseamnă că în acel apartament locuiește o femeie singură. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?