Hoteluri celebre din Italia, închise din cauza facturilor de sute de mii de euro la energie: "Trebuie să reacţionăm imediat"
Facturi de sute mii de euro îi determină pe proprietarii unor hoteluri celebre să-şi concedieze angajaţii şi să-şi închidă unităţile.
În Italia, după o vară cu hoteluri cu un grad complet de ocupare cum nu se mai înregistra de doi ani, mai ales în zonele turistice, în această toamnă sunt foarte mulţi proprietari care nu reuşesc să plătească facturile la electricitate şi gaze, motiv pentru care sunt nevoiţi să închidă, scrie Rador.
Astfel, directorul unui lanţ hotelier istoric de cinci stele din Salento, din sudul peninsulei, cu cinci structuri de cazare, a decis să întrerupă relaţiile de muncă cu cei 275 de angajaţi ai săi după ce în numai în luna august facturile la electricitate pentru cele patru hoteluri din Puglia, între Gallipoli şi Santa Maria Di Leuca, au ajuns la aproape 500.000 de euro.
"Trebuie să reacţionăm imediat, să reducem semnificativ preţurile pentru a evita riscul de a avea turişti, dar nu şi structuri de cazare care să-i primească", a comentat pe reţelele de socializare preşedintele organizaţiei /.../ din Lecce, Giancarlo De Venuto, solicitând politici incisive, nu metode paliative, pentru a împiedica alte unităţi hoteliere din Salento să pună lacătul la uşi.
Aceeaşi situaţie de facturi exagerate ridicate se înregistrează în întreaga peninsula, de la nord la sud, şi mai ales pe insule.
Citește și:
Baruri și restaurante din Bruxelles, la lumina lumânărilor. Meniuri reci și simplificate
Confruntați cu explozia costurilor, o mână de baruri și restaurante din Bruxelles au decis să rămână ”în întuneric”, la lumina lumânărilor și să ofere clienților lor un meniu rece, simplificat, a cărui pregătire să nu necesite prea mult gaz sau electricitate.
”Va fi nevoie de efort și imaginație pentru a oferi clienților noștri rețete complete fără a folosi echipamentele noastre”, a declarat unul dintre restauratorii implicați în inițiativa Le Soir Pia Renaudat. Prin promovarea acestei inițiative, restauratorii vor să demonstreze clar dificultățile cu care se confruntă în prezent industria restaurantelor.
Facturile la energie cresc, la fel și prețul materiilor prime
Pierre Millour, un alt restaurator implicat în proiect, a văzut recent că factura la energie a restaurantului său a crescut de la 600 la aproximativ 1.800 de euro.
"Plătim cu 40% mai mult pentru produsele noastre lactate. Iar furnizorii noștri de vin ne-au avertizat deja: își vor crește prețurile cu 20 până la 40% anul viitor", a declarat Millour pentru publicația Le Soir, citată de Europa Today.
Federația Horeca din Bruxelles aplaudă inițiativa
Ludivine de Magnanville, șeful federației Horeca, subliniază că acesta este un apel către guvernul federal și nu o cascadorie publicitară. ”În prezent, hotelurile și restaurantele dotate cu o cutie neagră (această casă de marcat pentru combaterea fraudei fiscale și la asigurările sociale, n.d.) beneficiază de 500 de euro de deduceri trimestriale de asigurări sociale pentru fiecare angajat cu normă întreagă cu până la nouă contracte”, explică de Magnaville.
”Ne propunem să creștem beneficiul la o sumă cuprinsă între 1.000 € și 1.500 € per angajat echivalent normă întreagă. În acest fel, profesioniștii ar fi recompensați conform regulilor și am putea spera că numărul de înregistrați se va dubla”, a continuat să declare Ludivine de Magnanville.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News