Horia Tecău "bagă mâna în foc" pentru Simona Halep: Aş paria cariera mea că nu a luat nimic conştient
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Horia Tecău "bagă mâna în foc" pentru Simona Halep: Aş paria cariera mea că nu a luat nimic conştient
Horia Tecău "bagă mâna în foc" pentru Simona Halep: Aş paria cariera mea că nu a luat nimic conştient
Căpitanul nejucător al echipei României din cadrul competiţiei feminine de tenis Billie Jean King Cup, Horia Tecău, se declară încrezător în nevinovăţia Simonei Halep, suspendată provizoriu de Agenţia Pentru Integritatea Tenisului (ITIA) după ce a fost testată pozitiv la un control antidoping şi îndeamnă la susţinerea sportivei.

'Am vorbit cu Simona. În aceste zile suntem alături de ea. Tot ce pot să vă spun, cunoscând-o pe Simona, este că aş paria cariera mea că nu a luat nimic conştient. Este una dintre sportivele care ţine cel mai mult la acest lucru. Suntem alături de ea moral şi aşteptăm, să spun aşa, o sentinţă cât mai blândă în favoarea ei', a declarat Tecău la Palatul Regal. Tecău - decorat marţi seară de Custodele Coroanei, Margareta, cu Crucea Casei Regale - consideră că Simona Halep este o sportivă puternică.

'Trece prin momente dificile în aceste zile. Este într-o aşteptare în care lucrurile încă se judecă şi cu siguranţă trebuie să fim alături de ea şi acum în etapa care urmează. Este o sportivă puternică şi îşi doreşte să joace în continuare. Mai are multe de demonstrat în tenis şi eu, ca prieten şi căpitan al echipei Billie Jean King Cup, îmi doresc ca ea să iasă cât mai bine din acest episod şi să joace în continuare', a mai spus Horia Tecău.

Cea mai bună jucătoare română de tenis, Simona Halep, a anunţat pe 21 octombrie că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la substanţa Roxadustat.

Astăzi începe cel mai dificil meci din viaţa mea: o luptă pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv pentru o substanţă numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică, lucru care a venit ca cel mai mare şoc al vieţii mele, a precizat Halep, fost lider mondial.

VEZI ȘI - Simona Halep, avertizată: Să fie pregătită. De mine s-au delimitat mulţi...

Simona Halep este avertizată de o sportivă care a trecut prin probleme cu dopajul că va fi în curând părăsită de multe persoane.

Este vorba despre Bianca Bazaliu, handbalistă suspendată pentru dopaj. 

"Într-adevăr, ştiu ce înseamnă aceste lucruri. Nu citesc de când s-a întâmplat cu noi. Se trece foarte greu peste aceste lucruri. Doar familia mi-a fost alături. S-au delimitat mulţi. Să fie şi ea pregătită. Pentru mine doar familia a fost alături. Nu ştiu pentru restul colegelor, dar pentru mine doar familia. La noi a fost o altă problemă. Eu sunt una dintre jucătoarele care întreb şi dacă beau un ceai, ce conţine. Credeţi-mă, chiar întreb orice. Cred că doamna de la doping nu mă suportă. Pentru noi a fost o mare durere la vremea respectivă“, a spus Bazaliu (25 de ani, legitimată la Podravka Koprivnica), aflată acum în lotul României pentru Euro 2022 (4-20 noiembrie).

În 2020, Bazaliu a fost depistată pozitiv la o substanţă interzisă, cu care fusese tratată chiar la clubul de care aparţinea. A fost suspendată pentru o perioadă de 7 luni şi jumătate, scrie Adevărul. Vezi articolul aici!

Biochimist din stafful lui David Popovici: Vă trimit la declarația soției lui Patrick Mouratoglou. A luat-o gura pe dinainte

Dorel Tocitu, director al serviciului de Biochimie și Tehnologia Antrenamentului, care face parte din staff-ul lui David Popovici, arată cu degetul spre Patrick Mouratoglou după ce Simona Halep a fost depistată pozitiv la roxadustat. 

"Cine ar fi avut interesul să potențeze performanțele lui Halep? Toată lumea caută acum un medic. Dar ei evită să se implice în general în astfel de chestiuni. Acolo principalul marcator este antrenorul. El are interesul cel mai mare să funcționeze sportiva la nivel de top. Dacă nu se pricepe, are un preparator fizic. Ăsta e pe locul doi.

Uneori, doar i se sugerează sportivului. Asta e o problemă care se discută doar între patru ochi. Preparator cu antrenor. Preparator cu sportiv. Sportiv cu antrenor. Niciodată în trei.Dacă vreau să fiu malițios, vă trimit la declarația soției lui Patrick Mouratoglou, care zicea că o să se ocupe ea să nu mai dureze mult colaborarea pe partea de tenis. A luat-o gura pe dinainte.

Simona are nevoie de cineva care să se sacrifice pe altarul sportului pentru ea. De genul: 'Uite, bă, ăsta e nenorocitul care a confundat anticoncepționalele cu mizeria asta de pastilă, că semănau între ele'.Și ăla apare în fața comisiei: 'Da! Așa este! Doamna Halep n-a știut, eram drogat'. Adică își asumă ăla că e ultimul gunoi, își ia banii și la revedere! Are interdicție de a se apropia de sportivi și pa", a declarat Dorel Tocitu, citat de Eurosport. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel