Everest-Lhotse este locul în care va sta aproximativ o săptămână pentru aclimatizare, înainte de a porni ascensiunea spre vârf, informează un comunicat remis joi Agerpres.
Conform sursei, starea sa de sănătate este foarte bună, la fel şi cea a colegului său de expediţie, alpinistul slovac Peter Hamor. Echipa a ajuns în tabăra de bază. Suntem într-o expediţie internaţională de 60 de membri. Mulţumiri sponsorilor pentru că avem cele mai bune condiţii în tabăra de bază. Avem cort brutărie şi un cort-pub, a spus Colibăşanu.
În ceea ce priveşte ascensiunea, e posibilă o uşoară întârziere a calendarului expediţiei din cauza unor probleme în zona gheţarului situat la aproximativ 6.000 de metri altitudine.
Echipele de Icefall (sherpa care echipează cu corzi şi scări Khumbu Icefall) au avut un accident, un sherpa a fost rănit. Nu au reuşit să ajungă decât în tabăra 1. Se pare că gheţarul între tabăra 1 şi tabăra 2 este foarte crevasat. Suntem în grafic deocamdată, dar dacă peste o săptămână nu ajungem în tabăra 2 vom fi în întârziere'', a adaugat Colibăşanu.
[citeste si]
Horia Colibăşanu a plecat în expediţie în 28 martie 2018, urmând să se întoarcă pe 3 iunie. În 2018, obiectivul lui Horia Colibăşanu în Himalaya este deschiderea unei rute noi pe Everest (8.848 m). Anul acesta are loc cea de-a 20-a expediţie internaţională a lui Colibăşanu şi cea de-a 15-a în Himalaya.
Ascensiunea pe Everest este un proiect al Clubului Sportiv Alternative Timişoara, club afiliat la Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă, care derulează şi monitorizează proiecte de alpinism în calendarul sportiv internaţional. Expediţia poate fi urmărită pe www.horiacolibasanu.com, pe pagina de Facebook Horia Colibăşanu şi pe pagina de Twitter a sportivului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați