Horia Bumbea, medic primar hematolog: Persoanele cu tratament anticoagulant NU trebuie să întrerupă tratamentul când fac vaccinul
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Horia Bumbea, medic primar hematolog, susține că toate persoanele care au în tratament anticoagulant trebuie să nu întrerupă tratamentul când fac vaccinul anti-Covid.

"În general, riscul de tromboză crește după 50 de ani. Acest risc e mai mare la persoanele care au factori de risc asociat (obezitate, diabet zaharat, neoplazii, afecțiuni autoimune), precum și în cazul existenței unui istoric de boli vasculare, inclusiv de tromboze. Persoanele care fac tratament cu anticoagulante nu trebuie să întrerupă tratamentul atunci când fac vaccinul sau orice altă procedură.", declarat Horia Bumbea, medic primar hematologie, într-o intervenție telefonică la RealitateaPlus. 

"Profilaxia se face mereu când există factori de risc, date care să ne arate că astfel de persoane au factori de risc.", a afirmat Bumbea, întrebat fiind dacă ar trebui făcută o profilaxie în cazul unor astfel de persoane.

VEZI ȘI: EMA confirmă un număr foarte mic de tromboze raportat la 34 de milioane de vaccinări cu AstraZeneca

Cât privește recomandarea unui set de analize înainte de vaccinare, medicul a spus că este prematur în prezent să vorbim despre așa ceva.

"Probabil că se va discuta și acest lucru. Pentru persoanele cu suspiciuni sau istoric de tromboze în familie, la vârstă tânără, noi recomandăm anumite teste.", a mai spus Horia Bumbea. 

VEZI ȘI: Vaccinare cu AstraZeneca în România. Valeriu Gheorghiță: ”S-a decis că se continuă”. Variantele anunțate de Guvern

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel