HORECA, ajutor de la stat. Cât se va primi din pierderile de cifră de afaceri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Virgil Popescu, ministrul Economiei, dezvăluie cum va fi sectorul HORECA ajutat de stat. Schema trebuie aprobată de Comisia Europeană. 

Companiile din HORECA vor primi un ajutor de stat de 20% din pierderea de cifră de afaceri din 2020 în comparație cu cifra de afaceri din 2019, a anunțat miercuri Virgil Popescu, ministrul Economiei, la o conferință de presă, scrie Mediafax. La sediul Guvernului reprezentații industriei HORECA s-au întâlnit cu premierul Ludovic Orban și cu ministrul Economiei.

Popescu spune că ajutorul va fi acordat pentru codurile CAEN autorizate. O primă lectură a ordonanței de urgență care va detalia schema de ajutor ar putea avea loc în ședința Executivului din această săptămână.

Bugetul estimat este de 500 de milioane de euro, iar plafonul maxim pentru o companie nu va depăși 800.000 de euro. „Cifra de afaceri din 2020 va trebui să fie certificată prin bilanț”, a precizat ministrul. Popescu a adăugat că a discutat și cu băncile, astfel încât companiile să poată avea acces mai rapid la fonduri. Schema de ajutor va trebui să fie aprobată de Comisia Europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel