Urmărește emisiunea live
Hodorkovski, miliardarul rus închis pentru că nu a vrut să cedeze averea statului: Invazia Ucrainei, o sinucidere. Îi grăbeşte sfârşitul lui Putin
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
foto pixabay/ Vladimir Putin
foto pixabay/ Vladimir Putin
Mihail Hodorkovski, miliardarul rus închis de regimul Putin pentru că a refuzat să îşi pună averea la dispoziţia statului, a transmis că invadarea Ucrainei de către Rusia grăbeşte sfârşitul lui Putin. 

"Când sunt teritorii atât de întinse, cum să le iei din putere celor care conduc acolo? Dar Putin a făcut-o. A făcut din ei simpli administratori. Apoi a constituit o verticală financiară şi pe cei care i se împotriveau i-a anihilat. De pildă, pur şi simplu l-a trimis pe Hodorkovski în închisoare. Este o arestare demonstrativă. E un semnal: toţi cei care au făcut bani nu-i pot cheltui aşa cum consideră ei necesar, ci doar cum vrea puterea. Vezi de pildă cum Gusinski, un alt oligarh rus care a fost arestat doar pentru a-şi ceda bunurile noii puteri, a câştigat procesul de la Strasbourg? Curtea a înţeles că pe Gusinski l-au închis şi apoi i-au luat proprietăţile, numai în schimbul libertăţii. Se ştie foarte bine cum în puşcărie i-au cerut proprietăţile în schimbul libertăţii. Cum poate fi numit un asemenea act? Democraţie sau repunerea în practică a vechilor obiceiuri kaghebiste? Ţara se întoarce în vremea lui Stalin", declara Aleksandr Litvinenko, fost ofiţer FSB, înainte să moară în 2006. VEZI MAI MULTE AICI

Hodorkovski, despre Putin: Invazia din Ucraina îi grăbeşte sfârşitul 

„Este o sinucidere. Nu poate câştiga în Ucraina, chiar dacă (ruşii) iau Kiev şi Harkov. Acest lucru îi grăbeşte sfârşitul. Regimul se va descompune. Nu va fi rapid, vorbim de un sau doi ani”, potrivit opozantului, conform Agerpres.

„Nu este un nebun complet (...). Îi este frică să nu fie ucis. Dar nu este nebun din punct de vedere clinic”, a remarcat opozantul care asigură că, după două decenii la putere, înconjurat de consilieri cărora le este frică să-i spună adevărul, Vladimir Putin a subestimat amploarea rezistenţei ucrainene.

Litvinenko, despre cea mai mare minciună a lui Putin 

 

ţara se întoarce în vremea lui Andropov cu repeziciune. Şi într-un tempo susţinut se îndreaptă spre Rusia lui Stalin, iar pretextul pentru acest proces, pentru concentrarea puterii este, la fel, unul militar. Vreau să spun că toţi susţinătorii lui declară că cea mai mare realizare a lui Putin este stabilitatea. E o minciună. Poate fi stabilă doar acea ţară în care sunt respectate drepturile cetăţeneşti, în care este democraţie, societate civilă, în care un preşedinte este ales democratic, în care există o Constituţie respectată de fiecare. Ce va fi mai departe? Acum Putin şi anturajul său controlează aproape total informaţia. Deja în Rusia nu se mai face jurnalism, ci doar propagandă, iar maşina de propagandă aflată sub controlul serviciilor secrete ruseşti, le bagă în cap tuturor ruşilor că destrămarea URSS a fost realizată de CIA şi de serviciile secrete occidentale, că trebuie să se reînfiinţeze imperiul sovietic şi, mai ales, trebuie să se reînfiinţeze vechiul lagăr socialist", a mai declarat fostul ofiţer FSB. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel