Hochei feminin: Final în campionatul mondial
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Hockey feminin
Hockey feminin
În Finlanda, la Campionatul Mondial, s-a stabilit noua deținătoare a cupei la hochei feminin.

De fapt, selecţionata feminină a Statelor Unite a devenit campioană mondială la hochei pe gheaţă pentru a cincea oară consecutiv, întrecând în finală Finlanda cu scorul de 2-1 la şuturile de departajare, duminică la Espoo (Finlanda). Nordicele au fost convinse că au marcat golul decisiv în prelungirile jocului, disputate după sistemul 'morţii subite', astfel că şi-au aruncat căştile şi crosele pe gheaţă în semn de victorie. Dar golul a fost anulat de arbitri după consultarea video.

Jocul a fost reluat de la scorul de 1-1, iar rezultatul final a fost stabilit la şuturile de departajare, unde americancele au marcat de două ori, iar finlandezele o dată. Este pentru prima oară de la crearea competiţiei, în 1990, când finala nu opune echipele Statelor Unite şi Canadei, după 18 finale consecutive între cele două ţări (10 victorii pentru candience şi 8 pentru americance).

Canada, eliminată de Finlanda în semifinale (4-2), şi-a adjudecat medalia de bronz după ce a învins în meciul pentru locul 3 echipa Rusiei cu 7-0.

Citește și: Becali, după derby: N-am mai văzut așa ceva! I-a hotărât soarta lui Teja



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel