Hochei: Campioana Corona Braşov l-a achiziţionat pe canadianul Cody Fowlie
Autor: Sebastian Florea | Publicat pe: 10 iun 2019 / 14:55
WhatsApp
Echipa de hochei pe gheaţă Corona Braşov l-a transferat pe atacantul canadian Cody Fowlie, a anunţat campioana României, luni, pe site-ul său oficial.

Fowlie, în vârstă de 26 de ani, născut la Airdrie (Alberta), joacă pe postul de extremă dreapta, are 1,83 m, 88 de kg, fiind un marcator desăvârşit. El se află la prima experienţă la o echipă din afara Americii de Nord.

A început hocheiul în oraşul natal, iar apoi a fost selectat pentru echipa de hochei a universităţii din oraşul canadian Regina, pentru care a jucat în perioada 2013-3017, având 134 de apariţii şi 88 de puncte (33 de goluri şi 55 de pase de gol). Evoluţiile foarte bune din campionatul universitar l-au propulsat în echipa naţională universitară a Canadei, cu care a cucerit medalia de bronz la Jocurile Universitare de Iarnă din 2015, desfăşurate la Granada (Spania).

În a doua parte a sezonului 2017-2018, Cody Fowlie a debutat în ligă profesionistă ECHL, semnând cu echipa americană Jacksonville IceMen, echipă afiliată cluburilor Winnipeg Jets (NHL) şi Manitoba Moose (AHL). S-a remarcat la Jacksonville, reuşind în sezonul trecut să devină al treilea jucător al echipei în ceea ce priveşte punctele (cu 42 de puncte în 71 de meciuri) şi al doilea golgheter (cu 20 de goluri marcate).

G Ad:
WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro