Hillary Clinton: Al-Qaida se află în spatele noii ameninţări cu atentat împotriva SUA
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Reţeaua Al-Qaida se află în spatele noii ameninţări cu atentat 'specifice, credibile, însă neconfirmate' împotriva Statelor Unite ale Americii, a declarat vineri secretarul de stat american, Hillary Clinton, relatează AFP.

5 Hillary Clinton - secretar de stat americanÎntr-un discurs rostit la New York, Hillary Clinton s-a referit la „ameninţarea specifică, credibilă, dar neconfirmată a reţelei Al-Qaida la adresa americanilor şi în special a New York-ului şi Washingtonului“. Autorităţile americane nu făcut până în prezent o legătură explicită între această ameninţare, dezvăluită joi seara, şi Al-Qaida, transmite Agerpres.

Secretarul de stat american a afirmat că, dacă va fi necesar, SUA nu se vor ezita să recurgă la forţă militară împotriva grupurilor teroriste precum Al-Qaida. Însă, a menţionat ea, Statele Unite vor respectarea principiul statului de drept. Aceasta include respectul pentru suveranitatea altor state, precum şi pentru legile conflictelor armate, a adăugat ea.

Informat de joi în legătură cu această ameninţare, care survine la numai două zile înainte de comemorarea a 10 ani de la atacurile teroriste soldate cu aproape 3.000 de victime, preşedintele Barack Obama le-a cerut din nou vineri responsabililor cu lupta împotriva terorismului 'să-şi dubleze eforturile'.

Potrivit purtătorului său de cuvânt Jay Carney, programul preşedintelui, care prevede pentru duminică vizite la New York, Pentagon şi Skhanksville /Pennsylvania, estul SUA/, unde s-a prăbuşit cel de-al patrulea avion, nu s-a modificat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel