Hideg (ARGUMENT), procent șoc pentru AUR. În ce context ar fi propulsat partidul lui Simion
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto George Simion Facebook / Arhivă
foto George Simion Facebook / Arhivă
Sociologul Mădălina Hideg a vorbit despre momentul în care AUR ar putea atrage aproape 30% din voturi, la alegeri. 

”AUR nu depășește 15-16% în scenariile cele mai optimiste, însă, dacă se va stârni un val de emoție în jurul unui subiect suficient de puternic, în contextul alegerilor, e posibil ca AUR să depășească 20%, poate chiar să se apropie de 30%. Ei, de altfel, au folosit acest mecanism al votului emoțional și la precedentele alegeri, au speculat nemulțumirile unui grup semnificativ din populație care, la un moment dat, se poate transforma într-o masă critică.” a spus sociologul Mădălina Hideg, director științific al ARGUMENT, institut de sondaje al DCMedia Group, la DCNews și DCNewsTV. 

De altfel, partidul lui George Simion a ajuns în Parlament ca o surpriză, după ce s-a adresat unui electorat revoltat de ceea ce se întâmplă în România și care a dat un vot emoțional în acest sens. 

Pe de altă parte, se pare că a scăzut dramatic în sondaje coaliția de guvernare: "Rămâne de văzut dacă USR reuşeşte să îşi conserve partea de electorat care a venit alături de ei pentru elementul de noutate pe scena politică sau dacă AUR reuşeşte să absoarbă acest electorat. De la alegerile parlamentare încoace, PSD are un procent relativ constant în opţiunile alegătorilor. Nu e pentru prima oară când partidul care câştigă alegerile stă în opoziţie, iar guvernarea să se facă în minoritate. Cred că această scădere a procentelor coaliţiei de guvernare este posibil să se accentueze din toamnă, odată în contextul alegerilor interne din PNL, care erodează şi intern, şi ca imagine PNL, dar şi în contextul în care se întârzie demersurile pentru aprobarea PNRR. Zilele acestea s-a avansat termenul de septembrie pentru acest plan, pentru aprobarea lui, fapt care stagnează relansarea economică. Septembrie va fi un punct de inflexiune, aşa cum se prefigurează scena politică. Tot acela va fi un moment care va da o idee despre perioada de viaţă a Guvernului Cîţu". Vezi mai mult aici: EXCLUSIV  Coaliția de guvernare, prăbușire în SONDAJE. Hideg, ARGUMENT: Moment decisiv în septembrie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel