Herman Berkovits, medicul lui Netanyahu: Nu vrem să ducem regiunea în război, dar va exista un răspuns bine cântărit
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Herman Berkovits, medicul lui Beniamin Netanyahu, a vorbit la Antena 3 CNN despre scenariile de revanșă pe care le are Israelul în vedere. 

Herman Berkovits: ”Israelul este într-un război lung pe mai multe fronturi... Iran, Siria, Irak, Libia, Cisiordania, Hamas. Israelul este la o răscruce care îi va determina viitorul. Este clar că după atacul laș care a avut loc sâmbătă seara se va răspunde. Ei ne amenință deja de mulți ani cu distrugerea țării, dar până sâmbătă seară nu au tras direct în noi. Faptul că apărarea noastră a fost un succes asta nu înseamnă că trebuie să stăm și să nu facem nimic. Israelul se confruntă cu o varietate de opțiuni pentru a răspunde și a proteja statul israelian. 

Vorbesc cu premierul Netanyahu în fiecare zi, dar nu mi-a spus care ar fi țintele... nu mă bag în lucruri militare, astea sunt lucruri secrete. Este un om foarte optimist.

Dacă va fi un răspuns de-al nostru va fi un răspuns bine cântărit, cu țintele bine cântărite. Le-am promis și americanilor că îi vom anunța din timp dacă această operațiune (n. de revanșă) începe și chiar președintele Biden a zis că nu va împiedica Israelul să atace Iranul.

Nu suntem interesați să ducem regiunea în război și nici nu vrem să spargem această coaliție internațională care s-a format în noaptea atacului din care fac parte SUA, Marea Britanie, Franța dar și Arabia Saudită, Iordania și UAE. Nu vrem niciun fel de război, dar trebuie să să se pună un preț pentru atacul acesta în care s-au lansat peste 350 de rachete și drone asupra Israelului. 

Noi suntem gata să ne apărăm si Netanyahu la cum îl cunosc eu foarte bine va proceda la un răspuns bine controlat ca să nu atragem toată regiunea într-un război.”, a declarat medicul.

Iranul a lansat peste 300 de atacuri cu rachete și drone asupra Israelului sâmbătă seara, ca răspuns la loviturile aeriene asupra consulatului iranian din capitala siriană Damasc pe 1 aprilie, în urma cărora șapte membri ai Gardienilor Revoluționari, inclusiv doi generali, au fost uciși. 

Iranul nu mai este un dușman fantomatic pentru Israel, și acest lucru îi oferă premierului Benjamin Netanyahu o oportunitate politică, pe măsură ce continuă războiul său în Fâșia Gaza și, potențial, în Liban.

De asemenea, "această lansare a atâtor rachete, rachete de croazieră și drone pe teritoriul israelian va fi întâmpinată cu un răspuns", a declarat șeful Statului Major Herzi Halevi, vorbind de la baza aeriană Nevatim din sudul Israelului, care a suferit unele pagube în urma atacului, potrivit Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel