Hepatita misterioasă. Ministerul Sănătăţii: Niciun caz confirmat în România
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Ministerul Sănătăţii spune că în România nu a fost confirmat niciun caz de hepatită misterioasă, după mai multe alerte. 

Referitor la cazurile suspecte de îmbolnăvire cu virus hepatitic de cauză necunoscută, reprezentanții Ministerului Sănătății transmit, luni, că cele două cazuri suspecte de îmbolnăvire cu virus hepatitic de cauză necunoscută ale unor copii de 10 ani, respectiv 8 luni au fost infirmate.

„Pentru o corectă informare a opiniei publice, precizăm că, în România, nu a fost depistat, până în prezent, niciun caz de hepatită severă de cauză necunoscută”, arată MS.

Mai mulți copii cu vârste între o lună şi 16 ani s-au îmbolnăvit în lume de hepatită acută severă „misterioasă”, respectiv virusurile care provoacă această boală nu au fost identificate, scrie Mediafax.

Hepatită misterioasă, ipoteze de lucru. Dr. Radu Ţincu: Mergeţi la spital dacă apar aceste simptome

„Adenovirusul este un virus cu care copiii se îmbolnăvesc frecvent şi care determină simptomatologie digestivă. Există posibilitatea să fie o problemă de imunitate în cazul acestor copii sau acest adenovirus să fi suferit anumite mutații care să-l fi făcut mai agresiv pentru zona hepatică. Majoritatea copiilor diagnosticați în întreagă lume cu această hepatită misterioasă au fost confirmați şi pentru adenovirus, dar nu toţi Ceea ce pune sub semnul întrebării dacă într-adevăr singura cauză a acestei hepatite misterioase este această infecţie cu adenovirusul 41. Mai rămân în discuție şi alte ipoteze, cum ar fi afectări ale imunității, unele dintre ele determinate chiar de lockdown, ceea ce este explicabil”, a spus, sâmbătă, medicul Radu Țincu.

„O altă ipoteză de lucru ar fi să fie un alt adenovirus mutant care să nu fie în cele 41 şi sigur se mai ia în calcul, după ultimele declarații din ultimele zile, să fie vorba de un SARS-CoV-2 mutant însă această ipoteză este cu atât mai puţin posibilă", a precizat dr. Radu Ţincu.

„Dacă luăm în calcul varianta adenoviruslui, este clar că este infecţie pe cale orală. Igiena mâinilor, igiena alimentară, să fie extrem de atenți la simptomatologia digestivă cu greaţă, vărsături, diaree, dureri abdominale, iar când această simptomatologie apare să ia legătura cu medicul de familie", a mai spus medicul. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel