HC Rapid s-a despărţit de antrenorul Carlos Viver, cu care a câştigat campionatul: Se încheia una dintre poveştile sportului
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Carlos Viver şi HC Rapid Bucureşti au încheiat de comun acord colaborarea. 

"Sportul este frumos și pentru că de multe ori creează povești. Astăzi se încheie una dintre poveștile sportului. O poveste a handbalului rapidist. 

O poveste frumoasă, începută în noiembrie 2020. Atunci, Carlos Viver, proaspăt vicecampion mondial cu naționala Spaniei, a ajuns la Rapid cu gânduri îndrăznețe, deși obiectivul de moment era doar menținerea în Liga Florilor.

În primul sezon nu numai că echipa nu a retrogradat, dar a și încheiat competiția internă pe locul 6, foarte aproape de o nesperată calificare într-o cupă europeană. Cu toții speram că sezonul următor să ducă, după aproape două decenii, handbalul rapidist într-o competiție europeană. Obiectivul oficial (locurile 1-4) părea unul îndrăzneț, dar realizabil. Sub comanda lui Carlos, fetele noastre au uluit însă handbalul românesc și au produs minunea; Rapid - campioană națională, după o luptă epuizantă dusă până în ultima etapă.

Ce a urmat...ceva de poveste.

Grupele Ligii Campionilor, cu partide împotriva unora dintre cele mai puternice formații din handbalul mondial. Rapid a impresionat Europa handbalistica, nu doar prin cea mai frumoasă atmosferă din competiție, ci și prin rezultatele senzaționale.

Timp de doi ani și jumătate Carlos Viver a reușit să valorifice energia întregii suflări vişinii, răsplătind încrederea clubului prin performanțe sportive deosebite. Pentru toate aceste performanțe, dar mai ales pentru povestea pe care am scris-o împreună, astăzi îți spunem "Gracias, senor Carlos! Îți mulțumim!"

Clubul CS Rapid și Carlos Viver au decis de comun acord încetarea colaborării; rămânem însă recunoscători unii altora pentru drumul parcurs împreună!", se arată pe pagina de Facebook a HC Rapid.  

Rapid Bucureşti se află pe locul al doilea în Liga Florilor, la nouă puncte în urma liderului CSM Bucureşti, şi este calificată în optimile EHF Champions League, cea mai importantă competiţie intercluburi din Europa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel