Hartmann spune verde-n față: Pe drumul european al Ucrainei nu este Bucureștiul. Are o politică de ignorare completă a României. ”Lăsați-mă cu Polonia”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, adreseaza un mesaj, prin videoconferinta, participantilor la cea de-a VIII-a editie a Summitului Initiativei celor Trei Mari/ Agerpres
Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, adreseaza un mesaj, prin videoconferinta, participantilor la cea de-a VIII-a editie a Summitului Initiativei celor Trei Mari/ Agerpres
H. D. Hartmann a transmis un punct de vedere tranșant despre Ucraina și drumul european.

”Pe drumul european al Ucrainei nu este Bucureștiul. Ucraina are o politică de ignorare completă a României și de insultare a României, cum o prinde, cum o insultă. Pe drumul real european sunt Polonia și Ungaria și eu sunt absolut convins că vor cere reforme de civilizare profundă după război, o contabilizare clară a abuzurilor de la Kiev la adresa minorităților naționale, de gen, culturale sau lingvistice” a spus H. D. Hartmann în emisiunea Geostrategica de astăzi. 

Acesta a mai precizat că, mai întâi, Kievul va trebui să răspundă pentru abuzurile pe care le face de 15 ani, care ”în timpul războiului s-au accentuat, orice război scoate ce-i mai rău din oameni”. 

”Eu vreau ca România să fie acum pe primul loc, nu Polonia. Lăsați-mă cu Polonia. Fraților, cele trei mări trebuie să servească exclusiv interesului României. Fără România, nu există! Fără România, Inițiativa celor trei mări nu există” a spus H.D. Harmann, după intervenția lui Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, la Summit-ul Inițiativei celor Trei Mări. 

Jurnalistul Val Vâlcu a remarcat, în dialog, că ”aici se pune în evidență valoarea politicienilor polonezi, a diplomației poloneze, dar și poziția geostrategică”. H.D. Hartmann a insistat că România este punct cheie în Inițiativa celor Trei Mări și că ar trebui să transmită clar acest aspect. 

Vezi mai mult în emisiune: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel