Harris vs. Trump. E.S. Adrian Zuckerman: Candidatul cu viziune realistă care ar avantaja România dacă ar câștiga / video
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei
Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei
Excelența Sa Adrian Zuckerman, ambasador SUA în România între 2019 și 2021, a fost invitat la DC News și DC News TV unde a explicat ce alegere ar fi mai bună pentru România: Kamala Harris sau Donald Trump.

Adrian Zuckerman a spus că administrația Trump a fost benefică pentru România și Europa, argumentând că președintele Trump a avut dreptate să ceară ca fiecare țară să cheltuie 2% din PIB pentru apărare. El a subliniat că, în contextul actual, 2% din PIB nu este un procent suficient pentru a menține securitatea, comparativ cu nivelul de securitate necesar în prezent.

„Excelența Voastră, ce ar fi mai bine pentru România, dacă am putea spune asta, să avem președinte în Statele Unite pe doamna Kamala Harris sau pe domnul Donald Trump?”, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Slăbiciunea nu e niciodată bună. Absența de viziune nu e niciodată bună. Administrația Trump, de acum 4 ani, a făcut cel mai mult bine nu numai pentru România, dar și pentru Europa. Ce nu le-a plăcut europenilor este că președintele Trump le-a spus că vrea ca fiecare țară să plătească 2% din PIB ca să se apere. Și astăzi vedem că a avut dreptate. Astăzi 2% nu ajung pentru că una e să fii la parter, la nivelul 0, să menții ceva și alta e să fii la subsol, la trei subsoluri mai jos, unde au ajuns.", a spus Excelența Sa Adrian Zuckerman. 

 

3. Zuckerman ... (zuckerman2_58807300.jpg)

Zuckerman   Foto: Crișan Andreescu

 

„Olanda e o rușine. Nu a plătit niciodată 2% pentru apărare"

Adrian Zuckerman a criticat Olanda pentru că nu a respectat angajamentul de a cheltui 2% din PIB pentru apărare, subliniind că acest lucru a dus la o scădere a influenței și securității țării. El a criticat, de asemenea, numirea lui Rutte la conducerea NATO, considerând că este o greșeală. În contrast, ambasadorul a lăudat statele baltice pentru că au cheltuit mai mult pentru apărare și au adoptat politici economice și de securitate curajoase și eficiente.

„Cel mai bun exemplu este Olanda. Olanda e o rușine. Olanda nu a plătit niciodată 2%. A plătit în jur de 1, poate puțin peste 1%. Nu au nimic acum și populația olandeză l-a aruncat afară pe Rutte, care e un socialist.

Din păcate, socialistul Biden și Kamala Harris l-au ajutat să devină șef la NATO, care e o mare greșeală acum pentru că NATO trebuie să fie o organizație coerentă, cu viziune, și e imposibil să ai așa ceva cu un om socialist ca Rutte.

Premierul olandez, Dick Schoof, e un conservator și încearcă să restabilească preeminența olandeză, militară, economică, Olanda fiind o economie foarte puternică care a luat-o în jos sub Rutte. E un exemplu foarte bun.

România ar trebui să se uite la statele baltice - Estonia, Lituania - care au dat afară chinezii și au o economie superbă, lucrurile merg bine, e o piață liberă, dau mai mult de 2% pentru apărare, dar sunt curajoși, spun „nu”, sunt oameni corecți. Nu ar fi zburat nici o rachetă peste Lituania și Estonia fără să fie dată jos.”, a spus Excelența Sa Adrian Zuckerman. 

 

„Cel mai bun lucru pentru România ar fi încă o administrație Trump"

Adrian Zuckerman a afirmat că cele mai bune proiecte pentru România au fost implementate în timpul administrației Trump. El consideră că o nouă administrație Trump ar fi benefică pentru România și Europa, subliniind că Trump are o viziune realistă și corectă asupra amenințărilor și necesităților de apărare, care este esențială.

„Cele mai bune proiecte, nu numai economice, dar și militare, au fost puse la punct pentru România: PATRIOT, HIMARS, F16, toate în administrația Trump, toate lucrurile astea au fost puse la punct și începute și chiar primul PATRIOT a sosit în administrația Trump.

În opinia mea, cel mai bun lucru pentru România ar fi încă o administrație Trump. Cel mai bun lucru pentru Europa ar fi o administrație Trump. E o viziune realistă, înțelege cine e inamicul, trebuie să ai o viziune de business unde faci ce-i corect. Dacă nu fac ce-i corect, trebuie să te aperi împotriva unor astfel de oameni.", a spus Excelența Sa Adrian Zuckerman la DC News și DC News TV. 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel