Data publicării:
Hărțuire #metoo. Cine e bărbatul care a dat adevărata LOVITURĂ
Mișcarea #metoo a luat amploare. Femeile, în număr din ce în ce mai mare, povestesc cum au fost agresate, dar abia acum, noroc cu haștagul, au prins curaj să vorbească despre ce au pățit în trecut. Campania aceasta a arătat un lucru - toată lumea arată cât de răi sunt bărbați, cum bat ei femeile, cum nu ne lasă să mergem pe stradă, dar nimeni nu vorbește și despre bărbații care au fost agresați de femei. Unora le este greu să recunoască acest fapt, dar nu trebuie ignorați. Uscături există peste tot, indiferent de gen.
Toți internauții și-au îndreptat atenția către femeile fluierate de bărbați pe stradă, care și-au amintit acest lucru după multă vreme, dar lumea a uitat că a fost un bărbat, foarte curajos care, atunci când a fost agresat, a mers imediat la Poliție. Iar femeia respectivă a fost condamnată la închisoare.
Este vorba despre Luminiţa Perijoc, tânăra acuzată că, în august 2012, a sechestrat, bătut şi violat un taximetrist din Tulcea. A fost condamnată la patru ani de închisoare cu suspendare, decizia magistraţilor Curţii de Apel Constanţa fiind definitivă. Așadar, taximetristul a făcut ce trebuie făcut, nu a mai așteptat să vină #metoo pentru a se plânge. A mers în justiție și iată că femeia agresivă a primit ce a meritat. Dacă toate femeile care se plâng i-ar urma exemplul, nu s-ar mai întâmpla atâtea nenorociri. Faptul că ne plângem pe Facebook sub umbrela hașatagului nu îi va opri pe psihopați, dar nici pe psihopate să ne bată și să ne umilească verbal.
(taximetristul bătut)
Cazul taximetristului este poate cel mai relevant pentru a arăta că și bărbații sunt victime, nu doar femeile, dar nu este singular. Ce a făcut el este, dacă vreți, o lovitură, un exemplu care ar trebui urmat. La o căutare pe Google, veți găsi și alte știri despre bărbați bătuți de partenerele lor care, paradoxal sau nu, au sunat la 112 la momentul cu pricina.
[citeste si]
De altfel, în presa internațională, bărbații au început și ei să-și spună experiențele în care au fost agresați. Așadar, indiferent că sunteți bărbat sau femeie, nu așteptați să treacă ani până când luați atitudine pentru că, trei rânduri pe Facebook nu prea ajută. Agresorii voștri nu stau să vă citească Facebook-ul și dacă ar face-o, instinctul și proasta creștere nu îi vor face să vă respecte. Mergeți la Poliție imediat și spuneți prin ce treceți dumneavoastră, mama, prietena, vecina, vecinul sau unchiul. Nu îi veți salva de la moarte sau de la vreun handicap lăsat de o corecție aplicată de partener dacă scrieți pe Facebook. O persoană agresivă - indiferent dacă este bărbat sau femeie - nu va avea nicio emoție să dea în cineva doar pentru că, își va aminti, când ridică palma, că a citit o postare emoționantă pe rețeaua de socializare. Deci, 112! Și să nu ne mai punem căștile pe urechi când auzim că vecinul își bate soția. Avem telefon. Durează câteva secunde să anunțăm Poliția.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News