HAOS în Caucaz. Macron intervine: Declarații imprudente și periculoase
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Președintele Franței, Emmanuel Macron, intervine în conflictul din Caucaz pe măsură ce luptele dintre cele două țări escaladează. 

Președintele francez Emmanuel Macron a condamnat, miercuri, declarațiile „imprudente și periculoase” ale Turciei, susținând Azerbaidjanului că și-a propus să ia înapoi regiunea separată Nagorno-Karabakh iar Ankara are o retorică „războinică” ce favorizează statul azer. Armenia a declarat că trei civili au fost uciși în Martakert, un oraș situat în regiunea Nagorno-Karabakh, ca urmare a unui atac azer.

În același timp, Macron este acuzat de forțele armene că face afaceri cu Turcia, în timp ce Ankara favorizează Azerbaidjanul.

Luptele dintre Azerbaidjan și Armenia au început duminică din cauza regiunii Nagorno-Karabakh. Deși este populată de armeni, regiunea se consideră separatistă, fără a fi recunoscută la nivel internațional. În momentul de față, aceasta face parte, teoretic, din Azerbaidjan.

Președintele azer îi mulțumește lui Erdoğan

Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a mulțumit președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan pentru sprijinul acordat în luptele cu forțele armene secesioniste. Erdogan a declarat că Azerbaidjanul trebuie să ia lucrurile în serios, iar Turcia va fi „cu toate resursele” în spatele administrației de la Baku, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel