Hansi Flick, dat afară de la naționala Germaniei. 1-4 cu Japonia, picătura care a umplut paharul
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Hansi Flick a fost dat afară de la echipa națională de fotbal a Germaniei.

După ce a pierdut cu 1-4 în fața Japoniei, într-un meci amical, selecţionerul Germaniei, Hansi Flick, a fost destituit de Federaţia Germană de Fotbal (DFB), duminică. Decizia vine cu doar nouă luni înainte de EURO 2024, care va avea loc în Germania, conform unui comunicat al DFB, citat de Agerpres.

Pentru meciul amical de marţi seara, cu Franţa, la Dortmund, echipa naţională va fi condusă de directorul sportiv Rudi Voeller, alături de selecţionerul echipei Under-20, Hannes Wolf, şi Sandro Wagner.

Germania traversează o perioadă dificilă, având patru înfrângeri în ultimele cinci meciuri. Singura victorie a fost cu Peru, 2-0, iar restul au fost eşecuri cu Belgia (2-3), Polonia (0-1), Columbia (0-2) şi Japonia (1-4). Aceasta din urmă a venit după o eliminare ruşinoasă de la Cupa Mondială din Qatar.

Golul de onoare al Germaniei a fost marcat de Leroy Sane (18), în timp ce Japonia a punctat prin Junya Ito (11), Syase Ueda (22), Takuma Asano (90) şi Ao Tanaka (90+2).

Cine este Hansi Flick

Hansi Flick este un antrenor profesionist de fotbal și fost jucător care a avut o carieră de succes atât pe teren, cât și pe banca tehnică. El s-a născut pe 24 februarie 1965, în Heidelberg, Germania. A început să joace fotbal la vârsta de șase ani, la clubul local BSC Mückenloch. A evoluat apoi la SpVgg Neckargemünd și SV Sandhausen, unde a debutat în echipa mare la 17 ani.

În 1985, a fost transferat de Bayern München, unde a câștigat patru titluri de campion al Germaniei, o Cupă a Germaniei și a jucat în finala Cupei Campionilor Europeni din 1987. A jucat 104 meciuri și a marcat cinci goluri pentru Bayern, înainte de a se transfera la 1. FC Köln în 1990.

La Köln, a jucat încă 44 de meciuri și a marcat un gol, dar a fost afectat de mai multe accidentări care i-au pus capăt carierei de fotbalist profesionist în 1993. A continuat să joace la nivel amator pentru Victoria Bammental, unde a fost și antrenor-jucător între 1996 și 2000.

În iulie 2006, a devenit antrenor secund al lui Giovanni Trapattoni și Lothar Matthäus la Red Bull Salzburg, dar a plecat după doar două luni pentru a se alătura staff-ului echipei naționale a Germaniei, condusă de Joachim Löw.

Ca antrenor secund al Germaniei, Flick a contribuit la câștigarea Campionatului Mondial din 2014 din Brazilia, precum și la obținerea locului doi la Campionatul European din 2008 din Austria și Elveția și locului trei la Campionatul Mondial din 2010 din Africa de Sud și Campionatul Mondial din 2018 din Rusia. A părăsit postul în august 2014 pentru a deveni director sportiv al Federației Germane de Fotbal.

În ianuarie 2017, Flick și-a dat demisia din funcția de director sportiv și a revenit la TSG Hoffenheim ca director general sportiv în iulie același an. A demisionat însă după doar opt luni, invocând motive personale.

În iulie 2019, Flick s-a alăturat lui Bayern München ca antrenor secund al lui Niko Kovač. După demiterea acestuia în noiembrie 2019, Flick a preluat rolul de antrenor interimar al echipei bavareze. Sub conducerea sa, Bayern München a realizat o performanță extraordinară, câștigând toate cele șase trofee posibile: Bundesliga, Cupa Germaniei, Supercupa Germaniei, Liga Campionilor UEFA, Supercupa Europei și Cupa Mondială a Cluburilor FIFA. Flick este unul dintre cei doi antrenori care au reușit să obțină un sextuplu cu o echipă de fotbal, alături de Pep Guardiola.

În aprilie 2021, Flick și-a anunțat intenția de a părăsi Bayern München la sfârșitul sezonului, invocând motive personale și profesionale. A fost numit antrenor al echipei naționale a Germaniei în mai 2021, înlocuindu-l pe Löw. A preluat oficial postul în august 2021, după Campionatul European din 2021, unde Germania a fost eliminată în optimi de finală de Anglia.

Flick a avut un început promițător la cârma naționalei germane, câștigând toate cele trei meciuri din preliminariile Campionatului Mondial din 2022 din Qatar și obținând o victorie istorică de 6-0 în fața rivalilor din Armenia. A fost însă demis în septembrie 2023, după ce Germania a pierdut cu 4-2 în fața României la București, ratând calificarea la turneul final.

Flick este considerat unul dintre cei mai buni antrenori din lume, fiind apreciat pentru stilul său ofensiv, adaptabil și modern de joc, precum și pentru capacitatea sa de a gestiona relațiile cu jucătorii și conducerea cluburilor. Are o avere estimată la 13 milioane de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel