Hans Klemm laudă România
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Foto: presidency.ro
Foto: presidency.ro
Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat vineri, la Oradea, că România devine un model în regiune în privinţa "democraţiei şi a guvernării deschise". 

El a remarcat "consolidarea instituţiilor democratice, lupta împotriva corupţiei, dar şi îmbrăţişarea altor valori democratice, precum respectarea drepturilor minorităţilor, libertatea religioasă, libertatea presei, dar şi rolul femeilor în economie şi societate”. 

”În domeniul securităţii, avem un parteneriat foarte strâns atât în calitate de aliaţi, în cadrul NATO, cât şi în cadrul parteneriatului bilateral. Iar România şi SUA au contribuţii importante la capacităţile de apărare ale alianţei şi capacităţile de descurajare ale alianţei, atât în spaţiul transatlantic, cât şi în teatrele de operaţiuni aflate la distanţă”, a declarat ambasadorul, potrivit Agerpres

A treia prioritate menţionată de Hans Klemm este promovarea prosperităţii prin consolidarea comerţului între cele două state, creşterea investiţiilor române în SUA şi a celor americane în România, dar şi prin alte modalităţi de creştere a înţelegerii între cele două ţări. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel