Handbal feminin. Calcule pentru România, după înfrângerea cu Rusia
Autor: Dan Carp | Publicat pe: 08 dec 2019 / 16:18
România - Ungaria, scor 28-27. Momentul bucuriei de la fluierul final, cu Cristina Neagu prăbușită pe podea.
Echipa națională a României nu mai are șanse matematice pentru calificarea în semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin, care se dispută în Japonia.

În urma eșecului suferit duminică dimineață de România, 18-27, contra Rusiei, și a celorlalte rezultate înregistrate în grupa principală II, tricolorele pot obține cel mult locul 4, care le-ar permite accesul în meciul pentru obținerea poziției a șaptea la finalul Campionatului Mondial.

Pe lângă România-Rusia, scor 18-27, în grupa II principală de la Campionatul Mondial s-au mai înregistrat rezultatele: Muntenegru-Japonia 30-26 și Spania-Suedia 28-28. Tricolorele se află pe ultimul loc, cu 0 puncte, și trebuie să câștige ambele meciuri rămase, cu Suedia și Japonia, pentru a spera la locul 4. De asemenea, elevele lui Tomas Ryde vor avea nevoie de ajutor și în ceea ce privește rezultatele înregistrate de celelalte formații din grupă.

Clasamentul grupei II principale de la Campionatul Mondial de handbal feminin:

1. Rusia - 6 puncte
2. Spania - 5 puncte
3. Muntenegru - 4 puncte
4. Suedia - 3 puncte
5. Japonia - 0 puncte
6. România - 0 puncte

Primele două clasate la finalul grupelor se vor califica în semifinale, în timp ce locul 3 va disputa un meci pentru stabilirea poziției a cincea la finalul Campionatului Mondial. De asemenea, locul 4 în grupă va juca o partidă pentru obținerea poziției a șaptea la finalul competiției. În cazul în care va termina în primele șapte, Româna se va califica la turneele preolimpice.

[citeste si]

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro