Urmărește emisiunea live
Hamilton, la un pas de moarte într-un accident pe circuitul de la Monza. A fost salvat de sistemul de protecție Halo / Foto - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Hamilton, la un pas de moarte într-un accident la MP de la Monza. A fost salvat de sistemul de protecție Halo / Captură video Digi Sport 1
Hamilton, la un pas de moarte într-un accident la MP de la Monza. A fost salvat de sistemul de protecție Halo / Captură video Digi Sport 1
Sistemul de protecţie Halo i-a protejat capul lui Lewis Hamilton într-un accident teribil produs în Marele Premiu de la Monza.

Decizia FIA de a introduce un sistem de protecţie pe mașinile din Formula 1 a stârnit iniţial o mulţime de controverse și comentarii negative, însă 

Sistemul de protecție, denumit Halo, este o bară din titan cu trei capete şi cu o greutate de circa 7 kg. Acestea se montează deasupra cockpit-ului unde stă pilotul în monopost şi are drept scop de a-i proteja capul în situația unui accident, inclusiv cu o posibilă rostogolire, precum s-a întâmplat și pe circuitul de la Monza acolo unde mașina lui Verstappen a fost aruncată peste monopostul lui Hamilton, în urma unei ciocniri.

Pe imagini se vede clar cum roata lui Verstappen se rostogolește pe sistemul Halo și îi protejează miraculos capul lui Hamilton.

VIDEO

Daniel Ricciardo (McLaren) a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Italiei

Pilotul australian Daniel Ricciardo (McLaren) a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Italiei, desfăşurat duminică pe circuitul de la Monza. Acesta este primul succes obţinut de Ricciardo sub culorile echipei McLaren, pentru care concurează din acest sezon, şi al optulea din cariera sa în Formula 1.

Australianul, în vârstă de 32 ani, l-a devansat cu 1,747 sec pe britanicul Lando Norris, coechipierul său de la McLaren, în timp ce pe poziţia a treia s-a clasat finlandezul Valterri Bottas (Mercedes), la 4,921 sec.

Principalii favoriţi la victorie în Grand Prix-ul de la Monza, olandezul Max Verstappen (Red Bull), actualul lider din Marele Circ, şi britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), campionul mondial en titre, au abandonat la jumătatea cursei, după un acroşaj violent, din care au scăpat nevătămaţi.

Monopostul lui Verstappen s-a urcat practic pe cel al lui Hamilton, în momentul în care olandezul a încercat să-l depăşească pe britanic într-un viraj, ambele maşini rămânând apoi blocate pe marginea pistei. Verstappen conduce în clasamentului general al Campionatului Mondial de Formula 1, cu un avans de numai cinci puncte faţă de Hamilton, cu opt etape înainte de finalul sezonului. 

Cum funcționează sistemul de protecție Halo, care i-a salvat viața lui Hamilton în MP de la Monza. VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel