Data publicării:

Hamas afirmă că va continua discuțiile până la încheierea unui acord de armistițiu

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Hamas a declarat că va continua să negocieze, după ce ieri discuțiile au părut să se încheie fără niciun progres.    

Hamas a declarat că va vorbi prin intermediul mediatorilor până când se va ajunge la un acord de încetare a focului cu Israelul.

"Dăm dovadă de flexibilitatea necesară pentru a ajunge la o încetare completă a agresiunii împotriva poporului nostru, dar ocupația se sustrage în continuare de la drepturile acestui acord", a adăugat Hamas.

Acest lucru este contestat de SUA, care au declarat că un acord a fost pus pe masă și că responsabilitatea revine Hamas.

Există temeri că tensiunile ar putea escalada în Cisiordania

Negociatorii din partea Hamas, Qatar și Egipt - dar nu și din partea Israelului - se aflau la Cairo pentru a încerca să obțină o încetare a focului de 40 de zile înainte de Ramadan, care începe duminică.

Ministrul israelian al cabinetului de război Benny Gantz, care urmează să se întâlnească astăzi cu David Cameron în Marea Britanie, a declarat anterior că Israelul va lansa o ofensivă în Rafah dacă toți ostaticii nu vor fi eliberați până la începutul lunii sfinte.

Există, de asemenea, temeri că tensiunile ar putea escalada în Cisiordania dacă nu se va ajunge la un acord și dacă Israelul va impune restricții privind rugăciunea la moscheea Al Aqsa din Ierusalim, Hamas făcând apel la palestinieni să mărșăluiască spre locul sfânt, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel