Hainele sunt șifonate și nu ai fier de călcat: 5 moduri neașteptate de soluționare a problemei
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Hainele sunt șifonate și nu ai fier de călcat - 5 moduri neașteptate de soluționare a problemei. Sursa - pixabay.com
Hainele sunt șifonate și nu ai fier de călcat - 5 moduri neașteptate de soluționare a problemei. Sursa - pixabay.com
Ce putem folosi în locul unui fier de călcat și să nu mai purtăm haine șifonate? 

Hainele călcate și fără cute creează și o impresie pozitivă despre tine. Cu toate acestea, sunt situații în care fierul de călcat s-a stricat sau nu ai electricitate. Vă spunem cum puteți călca hainele fără fier de călcat.

Ușa mașinii de spălat nu se deschide? Iată trei soluții eficiente cu care poți rezolva problema
 

Prima modalitate este să folosiți un uscător de păr. Trebuie să puneți haina șifonată pe o suprafață plană și să suflați aerul cald la câțiva centimetri de material. Pentru cel mai bun efect, faceți această manipulare pe ambele părți ale hainei: toate pliurile și cutele vor fi netezite. Dacă un tricou, o cămașă sau o rochie sunt prea șifonate, le puteți, mai întâi, uda, apoi aplicați procedura cu uscătorul de păr.

Multe doamne au o placă de îndreptat părul. Cu el, puteți netezi rapid nu doar părul, ci și hainele. Dar este important ca placa să nu aibă urme de rugină. Dacă doriți să utilizați această metodă, setați căldura medie și nu apăsați prea tare materialul.


Fă acest lucru o dată pe lună și chiuveta nu se va înfunda niciodată: trucul pe care doar instalatorii îl cunosc

A treia opțiune este să folosiți un prosop umed pentru a călca hainele. Așezați hainele de călcat pe o suprafață plană, cu un prosop umed deasupra. Alegeți unul care acoperă toată țesătura. Aplatizează-l cu mâinile, apăsând de sus. Apoi scoateți haina șifonată, atârnați-o pe un umeraș și lăsați-o să se usuce: la final veți vedea că nu mai sunt cute și încrețituri.

Cum să calci hainele fără fier de călcat dacă ești în călătorie

Această opțiune este ideală pentru cei care pleacă adesea în vacanță sau în călătorii de afaceri. Trebuie să atârnați hainele șifonate în cabina de duș și să porniți apa fierbinte. Dirijați jetul de apă direct pe haine, pulverizându-le cu apă și abur. Apoi opriți apa și închideți ușa pentru a crea un efect de saună în interiorul băii. După 10 minute, verificați hainele: dacă pliurile rămân, repetați procedura.

Cumpărați un spray special, care poate fi găsit în departamente de produse chimice de uz casnic. De regulă, metoda de utilizare a produsului este simplă: atârnați articolul pe un umeraș și pulverizați spray-ul de la o distanță de  25 cm. Apoi neteziți hainele cu mâinile și lăsați-le să se usuce. 

BONUS. Detergent ecologic, făcut în casă: este de 4 ori mai ieftin și foarte eficient. Elimină rapid toate petele

Detergenții de rufe, catalogați ca fiind ecologici, sunt de câteva ori mult mai scumpi decât detergenții obișnuiți.

Se crede că astfel de detergenți nu sunt doar ecologici, ci spală mai bine hainele. Cu toate acestea, gospodinele cu experiență au învățat să facă în casă detergenți ecologici cu costuri puține.

Ingrediente:

săpun pentru îndepărtarea petelor - 125 grame,

săpun de rufe - 200 grame,

bicarbonat de sodiu - 300 de grame,

acid citric - 100 grame,

sare de mare - 250 grame.

Modul de preparare

Săpunul se dă prin răzătoare. Acesta va spori efectul detergentului asupra murdăriei. Și săpunul de rufe, care este eficient împotriva multor tipuri de poluare, se dă prin răzătoare.

Fulgii de săpun trebuie să se usuce bine, așa că este bine să-i lași, peste noapte, întinși pe un prosop într-un loc cald și uscat. 

În continuare, fulgii de săpun se toarnă într-o pungă de plastic și se zdrobesc și mai mult. Cu cât săpunul este mai fin, cu atât se dizolvă mai bine. 

Cinci obiecte din baie pe care trebuie să le schimbi cât mai des: sunt pline de bacterii și agenți patogeni

Se amestecă bine fulgii de săpun și se adaugă bicarbonatul de sodiu. Urmează 100 de grame de acid citric, care este indispensabil atunci când vine vorba despre îndepărtarea urmelor de uzură de pe haine. 

Un alt ingredient este sarea de mare (250 g). Cristalele mari de sare trebuie măcinate într-o râșniță de cafea. Rămâne doar să amestecați bine toate ingredientele și să păstrați detergentul într-un recipient. Această pudră spală perfect lucrurile albe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel