Haine de banchet și premii printre ruinele bombardamentelor din Cernihiv
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Trei clase de elevi s-au reunit pentru prima dată după începerea bombardamentelor și au realizat o ședință foto ieșită din comun pentru absolvirea lor. 

De la începutul invaziei Rusiei, majoritatea școlilor și universităților din Ucraina au fost închise, perturbând educația a milioane de tineri.

Puțini studenți simt că există multe de sărbătorit în acest moment - dar asta i-a dat o idee fotografului Stanislav Senyk. S-a dus în orașul bombardat Cernihiv pentru a organiza un bal de absolvire cu totul diferit, scrie BBC

”Nu am crezut vreodată că absolvirea mea va fi așa. Știam că va fi specială, dar nu mi-am imaginat o ședință foto ca asta”, a spus Nastia Naumenko, absolvent al școlii numărul 34 din Cernihiv. 

Trei clase de elevi au fost de acord să ia parte la ședința foto avangardistă, iar Nastia a fost unul dintre acei elevi. Ideea ședinței foto a vrut să mențină vie, chiar și peste ani, amintirea războiului. În imaginile elevilor pot fi văzute clădiri în ruină, mașini și vehicule arse și urme ale rachetelor. Fotograful a vrut să ofere un sentiment ireal pozelor de absolvire. 

”E înfricoșător să te gândești că ne-am obișnuit, de fapt”

”A fost înfricoșător, cu adevărat de speriat. Nu pot descrie cât de frică mi-a fost. Înainte nici nu îmi dădeam seama că ziua de mâine nu ar mai putea veni. Acum ne-am maturizat mult, cu toții. Le-am văzut pe toate, trăim printre ruine și ne-am obișnuit. E înfricoșător să te gândești că ne-am obișnuit, de fapt”, a afirmat Anastasia Herasymenko, absolvent al aceleiași școli din Cernihiv. 

Una dintre rachete a căzut chiar în curtea școlii elevilor

”În districtul nostru, care e apropiat de școală, multe clădiri nu mai există. A fost un coșmar. Sunt fericită că toți colegii mei sunt în viață. Au devenit ca o familie pentru mine”, amintește Nastia. 

Elevii claselor s-au reunit pentru prima dată de la începerea războiului. Unii dintre ei au spus că nu se vor reîntoarce vreodată în Cernihiv.

Te-ar mai putea interesa și: A fost torturat, împușcat și îngropat de ruși. Soldatul ucrainean care a trișat în jocul morții

Patron, câinele erou din Ucraina, a fost premiat la Festivalul de la Cannes pentru munca sa de genist

Patron, celebrul câine ucrainean care ajută soldații ucraineni la depistarea minelor puse de ruși, a fost premiat la prestigiosul Festival de Film de la Cannes pentru munca sa de genist, scrie Daily Mail. Patrupedul, care are peste 270.000 de urmăritori pe Instagram, a câștigat premiul „Palm Dog-manitarian”, care recunoaște conexiunea dintre umanitate și câini.

Mulțumind organizatorilor, managerul lui Patron, Mykhailo Iliev, a spus: „Ne-ar plăcea ca Patron să viziteze Cannes, dar are mult de lucru aici.”

Premiul a fost primit în numele lui Patron de către Kateryna Tretyakova, membru al Pavilionului Național Ucrainean, care a spus: „Acesta este dedicat tuturor apărătorilor Ucrainei și apărătorilor unei lumi pașnice”.

Cățelul a adulmecat sute de mine de la începutul invaziei în Ucraina și, pe lângă premiul de la Cannes, Patron a fost decorat și de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care l-a numit erou național și simbol al patriotismului ucrainean. Citește mai multe informații AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel