Hackerii nord-coreeni vor să FURE vaccinul anti COVID-19. Pe cine au spionat
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Serviciile de informații au împiedicat încercarea regimului de la Phenian de a se infiltra în companiile farmaceutice care lucrează la tratamente anti COVID-19.

Agenția de informații din Coreea de Sud se arată deranjată de încercările hackerilor nord-coreeni de a se întrerupe în capacitatea Seulului de a dezvolta un vaccin anti COVID-19. Ha Tae-keung, un membru conservator al adunării naționale a declarat că încercările Coreei de Nord de a spiona producătorii de medicamente sud-coreeni au eșuat, dar nu a identificat companiile implicate.

Agenția de știri Yonhap a declarat că statul nord-coreean angajează până la 6.000 de hackeri, cei mai mulți dintre ei având sediul în Rusia și China, dar și în alte țări. Regimul de la Phenian a fost implicat în atacuri cibernetice care vizează bănci și instituții financiare, precum site-uri de jocuri. De asemenea, se crede că hackerii din Coreea de Nord au fost în spatele atacurilor cibernetice împotriva Serviciului Național de Sănătate în 2017, care au lăsat personalul NHS fără acces la sistemele informatice și a provocat întreruperea programelor de operare și a apelurilor de ambulanță, precizează TheGuardian.

Afirmațiile sale au venit la o săptămână după ce Microsoft a spus că trei grupuri de hackeri care lucrează pentru Rusia și Coreea de Nord au încercat să pătrundă în rețelele a șapte companii farmaceutice de vârf și să spioneze producerea vaccinurilor în Coreea de Sud, Canada, Franța, India și SUA (mai multe detalii AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel