Hacker condamnat la 18 ani de închisoare în SUA, după ce a scris mesaje false în numele vecinilor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
hacker
hacker

Un hacker a fost condamnat la 18 ani de închisoare de o instanţă din SUA pentru că a scris în numele vecinilor săi mesaje false, devenind pentru aceştia un infern, a relatat, miercuri, presa locală, citată de AFP.

Judecătorul Donovan Frank l-a condamnat, marţi, pe Barry Ardolf (46 de ani), după ce a ascultat mărturiile familiei Kostolnik, vecinii acestuia, mai ales pe cea a lui Bethany Kostolnik.

"Când a început să vadă acest lucru la vecinii săi, şi-a transformat furia într-o campania de teroare calculată", au scris procurorii.

Această situaţie a început în august 2008, când familia Kostolnik, care era nou-venită în cartierul din Minnesota în care locuia şi Barry Ardolf, l-a denunţat la poliţie pentru că le-a luat fiul de patru ani în braţe şi l-a sărutat pe gură.

Drept pedeapsă, Ardolf le-a piratat reţeaua de internet şi a creat adrese false de e-mail pentru a trimite mesaje şi fotografii cu pornografie infantilă tatălui copilului, Matt Kostolnik, şi colegilor de birou ai acestuia.

Barry Ardolf a trimis e-mail-uri ameninţătoare la adresa vicepreşedintelui american Joe Biden, toate în numele lui Matt Kostolnik, ceea ce a permis anchetatorilor să descopere pirateria.

Acuzatul a ajuns, iniţial, la un acord cu procurorii să pledeze vinovat, care a dus la o pedeapsă între doi şi cinci ani de închisoare. Ulterior, acesta a revenit asupra deciziei şi l-a concediat pe avocatul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel