Guvernul strânge cureaua. Orban îi atenționează pe miniștri să fie atenți ce bani dau și cui
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Ludovic Orban gov.ro
Ludovic Orban gov.ro
Ludovic Orban îi atenționează pe miniștri să fie atenți cu cheltuielile la sfârșit de an. 

Orban le-a cerut miniștrilor să fie ”circumspecți în angajarea de cheltuieli pe final de an, orice cheltuială care nu e necesară nu trebuie efectuată, dorința mea este să reducem la un procent cât mai mic deficitul bugetar. Vă rog să evaluați, cu maximă seriozitate, toate cheltuielile pe care le angajați, astfel încât să efectuăm doar cheltuieli necesare.”

Premierul a mai cerut să fie pregătită situația cu necesitățile de plată către autoritățile locale, pentru a putea asigura cheltuielile de funcționare pentru autoritățile unde localitățile nu mai au resursele financiare. El le-a pus în vedere să fie foarte exigenți în analiza cererilor pe care le vor primi.

”Alocările din fondul de rezervă al Guvernului, aflat la dispoziția premierului, au o singură destinație - cheltuieli de funcționare, adică cheltuieli cu salariile, pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu dizabilități, pentru plata salariilor asistenților personali ai persoanelor cu dizabilități, cheltuieli de încălzire a școlilor, de iluminat public, cheltuieli absolut necesare a fi efectuate. Vă cer exigență în evaluarea cererilor, pentru că am început să primesc și eu unele adresate mie direct în care mi se cer sume de bani pentru categorii de cheltuieli fără nicio legătură cu cheltuielile de funcționare” a precizat Orban, care a mai spus că trebuie analizate serios toate sumele de bani ce vor fi alocate, luând ca și criteriu și alocările anterioare făcute de Guvernul Dăncilă, din fondul de rezervă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel