Guvernul PSD-PNL-UDMR, ce urmează. Chirieac: Pentru PNL ar fi dramatic, s-ar compromite. Totul depinde de relaţia Ciucă-Ciolacu
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Nicolae Ionel Ciucă
Sursa foto: Facebook Nicolae Ionel Ciucă
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre actuala situație de pe scena politică.

"România nu a ştiut să profite de faptul că nu este în spaţiul Schengen"

"România nu a ştiut să profite de faptul că nu este în spaţiul Schengen, că puteam profita de o manieră extraordinară, inclusiv în aducerea de muncitori străini în ţara noastră, fiindcă e mare lipsă de forţă de muncă. Nemaiavând politică externă, practic deloc, nu am putut profita sub nicio formă de lucrurile acestea. Apoi, cu secția specială... Abuzurile din justiţie - perioada cumplită a războiului româno-român - s-au mai oprit atunci când s-a inventat secţia asta, care nu a făcut mare lucru fiindcă nu a fost lăsată.

De altfel, exemplele în care- şi sistemul de justiţie a fost de acord, exemplele cumplite de torţionari din justiţie... Niciunul dintre ei nu se află în spatele gratiilor, niciunul dintre ei nu a fost pedepsit. De ce s-au întâmplat lucrurile astea? Pentru ca tot ce înseamnă cetăţean, clasă politică, administraţie să ştie că i se poate întâmpla oricând, dacă iese din linie. Şi sistemul de justiţie trebuie să ştie că poate comite abuzuri fiindcă nimic nu îl va afecta pe mai departe", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

"Dacă s-ar supune numai legii, România ar avea o şansă"

"Cătălin Predoiu este un ministru bun. El, dacă ar fi lăsat să lucreze, ar putea să dea o altă față sistemului de justiţie din România, însă nu se poate face asta peste noapte, fiindcă sistemul de justiție este stat în stat, în acest moment, în România. Şi veţi spune că este foarte bine că se supune legii. Oh, Doamne! Dacă s-ar supune numai legii, România ar avea o şansă. Dar nu se supune numai legii", a mai spus analistul politic.

"Pentru PNL ar fi dramatic, s-ar compromite"

Cât despre situația lui Florin Cîțu și viitorul Guvernului, în acest moment, Bogdan Chirieac a mai spus: "Nu cred că vine sfârşitul politic al lui Florin Cîțu, pentru că a fost ales preşedinte al Senatului şi pentru PNL ar fi dramatic, s-ar compromite să îşi lichideze iarăşi liderul, cum au făcut cu Ludovic Orban. Deocamdată, puterea în partid o are strict prim-ministrul şi, desigur, preşedintele Iohannis, care este deasupra tuturor. Dar depinde cât o va avea, fiindcă totul depinde de relaţia Ciucă-Ciolacu. Dacă cei doi se înţeleg şi domnul Iohannis are suficientă putere să îl convingă pe domnul Ciolacu, atunci Guvernul va avea şanse de a rămâne pe poziţie. Când nu va mai exista această putere sau domnul Ciolacu se va certa cu domnul Ciucă, atunci Guvernul nu va mai exista".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel