Data publicării:

Guvernul, OUG pentru alegerea președinților CJ. Tăriceanu: Nu e avantajoasă pentru ALDE

Autor: Irina Constantin | Categorie: Politica
WhatsApp
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu
Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, astăzi, că alegerile președinților de Consilii Judenețe prin vot uninominal nu e avantajoasă pentru ALDE, fiind un partid mic. 

”Nu există o soluție bună în sensul că este soluția care să convină tuturor. Depinde de fiecare partid cum se poziționează. Unii cred că au mai multe șanse dacă se votează într-un singur tur, alții cred că au mai multe șanse să se voteze în două tururi de scrutine. Nu cred că în funcție de acest vot se va schimba în vreun fel, radical, configurația politică la nivelul Consiliilor Județene. Din punctul nostru de vedere, care suntem un partid mai mic, soluția nu este neapărat avantajoasă pentru noi, dar totul este să privim nu din prisma unui interes propriu al unui partid, ci să vedem cum este mai bine în interesul funcționării acestor instituții, care sunt Consiliile Județene și ce e mai bine pentru cetățeni”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Mediafax. 

Întrebat dacă alegerea în două tururi nu dau un grad mai mare de reprezentare primarilor și șefilor de CJ, Tăriceanu a răspuns: ”Nu aș spune că se dă un grad mai mare de reprezentativitate, numai că alegerea în două tururi permite realizarea unor coaliții de cele mai multe ori de conjuncture care pot fi create pe baze politice, între partide, sau chiar pe baze personale, pentru cei care candidează, care își pot aranja ei o susținere personală.”

ALDE a fost consultat

El a adăugat că partidul pe care îl conduce a fost consultat pe această temă: ”Am fost consultați și nu am emis o părere categorică. Nu există argumente decisive în favoarea sistemului de scrutine în două tururi”.

Guvernul a modificat, prin OUG, legislația pentru a reveni la votul uninominal la alegerea președinților de Consilii Județene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel