Guvernul Orban nu-l vrea consul pe Nelu Barbu. Prefecţi și subprefecţi, pe făraş
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Executivul are pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, care va începe la ora 14.00, un proiect de hotărâre pentru abrogarea deciziei de numire a lui Nelu Barbu în funcția de consul la Shanghai, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Proiectul de hotărâre pentru abrogarea hotărârii Guvernului nr. 746/2019 privind numirea unui consul general, se arată pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a Guvernului, care va începe la ora 14.00.

Pe 14 octombrie, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Nelu Barbu, fusese numit, printr-o decizie a Vioricăi Dăncilă în funcția de consul la Shanghai.

Un alt proiect de hotărâre vizează abrogarea Hotărârii Guvernului nr. 565/2019 privind rechemarea și numirea unui consul general, conform sursei citate.

Prin acea decizie a fostului premier Viorica Dăncilă era rechemant Adrian Georgescu din calitatea de consul general, șef al Consulatului General al României la Milano, Italia. Prin aceeași hotărâre era numit în această funcție Tiberiu Mugurel Dinu, scrie Mediafax. 

Prefecţi şi subprefecţi, eliberaţi din funcţie

 

De asemenea, Cabinetul Orban mai are pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind eliberări / numiri de prefecţi şi / sau subprefecţi.

Un alt proiect de hotărâre de urgență înscris pe ordinea de zi a ședinței de miercuri este cel pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare de Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului S.A. şi Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. în perioada 2019-2024.

Executivul mai are, miercuri, în analiză două informări după cum urmează:

„Informare privind stadiul elaborării şi avizării actelor normative privind activitatea ministerelor.
Informare privind activităţile derulate la nivelul MAI, în contextul desfăşurării procesului electoral pentru alegerea Preşedintelui României-Turul I (10 noiembrie 2019)", a conchis sursa menționată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel